Pernai nubausta 1500 policijos pareigūnų: viršijo greitį, nepaisė kelio ženklų

  • Teksto dydis:

Iš 10 000 policijoje dirbančių asmenų 1500 pernai buvo patraukti administracinėn atsakomybėn. Kaip teigia Policijos departamento Imuniteto valdybos viršininkas Elanas Jablonskas, dažniausiai pareigūnai bausti už Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus.

„Tai yra eismo taisyklių pažeidimai: greičio viršijimas, kelių eismo ženklų nesilaikymas. Tai yra natūrali žmogiška situacija, kai žmogus dėl išsiblaškymo, neatidumo padaro nesunkų eismo taisyklių pažeidimą, už kurį nevengia atsakomybės, o kolegos nevengia surašyti protokolą“, – sako pareigūnas.

Jo teigimu, prieš eilę metų pasitaikydavo atvejų, kai kolegos bando „susitarti“. Jų yra ir dabar, nors pradėjus dirbti imuniteto valdybai įvyko reikšmingų pokyčių policijos viduje. Pasikeitė ir visuomenės požiūris – policija pasitiki apie 80 proc. gyventojų.

„Norėčiau paminėti savaitgalio atvejį. Lietuvos policijos pareigūnai atlikinėja reidą ir sulaiko neblaivų Ukrainos pilietį. Prisistato jo draugai, vienas iš jų – Ukrainos teisėsaugos atstovas, kuris rodo savo tarnybinį pažymėjimą ir kreipiasi „draugai, policininkai“, „kolegos“, „čia gal išspręsim tą klausimą“ ir t.t. ir pan. Jam buvo aiškiai pasakyta slėpti savo pažymėjimą ir netrukdyti dirbti.

Tai rodo, kad esame brandi struktūra, kad tikrai vertiname savo darbą, sąžiningumą. Kolegiškumas yra tada, kai tu gali padėti žmogui kitais atvejais – patarti, padėti dirbti, bet nemanau, kad kolegiškumas yra nuslėpti kažkokį įvykį“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Laba diena, Lietuva“ kalba E. Jablonskas.

Per pastaruosius šešerius metus dėl bandymo papirkti policijos pareigūnus baudžiamojon atsakomybėn patraukta 5000 asmenų. Pasak E. Jablonsko, kai policijos pareigūnai mano, kad gali būti siūlomas kyšis, įspėja asmenį, bet dažnu atveju žmonės netiki, jog pareigūnai kalba rimtai – vis bando įsiūlyti. Pasitaiko atvejų, kai susitarimai vyksta ir policijos pareigūnų iniciatyva.

„Mes negalime sakyti, kad tokių atvejų neturime. Bet tai – dienų klausimas, kada tie asmenys bus identifikuoti ir su jais bus atsisveikinta. O visuomenė turi suprasti, kad siūlymas jau yra baigtas nusikaltimas“, – aiškina pareigūnas.

Išsamiau – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KAUNAS

KAUNAS portretas
SKALDYK IR VALDYK.SKUSK BROLI,TEVA,MOTINA,DUKRA,BUK PILIETISKU OZIU-STUKACIUMI.IR TADA VALDZIAGYVIAMS LABAI LENGVA BUS VISA LIETUVA LAIKYTI BAIMEJE.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių