Panevėžio ligoninės direktorius nušalintas nuo pareigų

  • Teksto dydis:

Teismas trečiadienį patenkino Panevėžio apygardos prokuratūros prašymą ir nuo pareigų trims mėnesiams, nušalino Respublikinės Panevėžio ligoninės direktorių Ivaną Dorošą, teisiamą dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Pasak prokuratūros, turima duomenų, kad ligoninės vadovas bandė daryti neteisėtą poveikį savo pavaldiniams.

Nuo mėnesio pradžios I. Dorošas vienam mėnesiui nuo pareigų jau buvo nušalintas Sveikatos apsaugos ministro įsakymu, specialiai sudarytai Sveikatos apsaugos ministerijos komisijai tiriant galimus pažeidimus gydymo įstaigoje.

Kauno apygardos teisme šiuo metu nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje I. Dorošas kaltinamas piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, dokumentų klastojimu, nusikalstamu būdu įgytų pinigų ar turto legalizavimu, kyšininkavimu, svetimo turto iššvaistymu. Kartu su juo teisiami dar trys asmenys.

Atliekant tyrimą, I. Dorošas 2015 metais mėnesį buvo suimtas, vėliau devynis mėnesius nušalintas nuo pareigų.

Pasak prokuratūros, vykstant I. Dorošo bylos teisminiam nagrinėjimui, spalio 23 dieną Panevėžio apygardos prokuratūra gavo oficialią informaciją iš Sveikatos apsaugos ministerijos apie Respublikinės Panevėžio ligoninės direktoriaus galimai daromą neteisėtą poveikį savo pavaldiniams bei trukdymą teismo procesui.

Prašyme nušalinti I. Dorošą nuo pareigų prokurorė rėmėsi ministerijos pateikta informacija. Pasak prokurorės, įtariama, kad pasinaudodamas užimamomis tarnybinėmis pareigomis I. Dorošas siekė paveikti ir galimai paveikė jam pavaldžius ligoninės darbuotojus.

Manoma, kad I. Dorošas reikalavo iš darbuotojų, kad šie jo paties išleistų įsakymų pagrindu priimtų jam palankius sprendimus, galinčius turėti esminę reikšmę baudžiamajame procese, sprendžiant jo tiek baudžiamosios atsakomybės, tiek turtinės atsakomybės – civilinio ieškinio – klausimus, siekdamas pakreipti procesą sau palankia linkme.

Prokurorė taip pat pabrėžė, kad teisminis bylos nagrinėjimas dar nebaigtas, neapklausta dalis liudytojų, tarp jų – ir kai kurie Respublikinės Panevėžio ligoninės darbuotojai, todėl likdamas savo pareigose teisiamasis gali siekti juos paveikti ir kliudyti nustatyti tiesą byloje.

Lapkričio 15 dieną Kauno apygardos teismas patenkino Panevėžio apygardos prokuratūros prašymą ir I. Dorošą nušalino nuo Respublikinės Panevėžio ligoninės direktoriaus pareigų.

I. Dorošas su jam metamais kaltinimais kategoriškai nesutinka. Žurnalistams jis yra sakęs, kad jam iškelta byla dėl piktnaudžiavimo yra susijusi su buvusia ligoninės vadovybe ir jos nusikalstamais veiksmais.

Portalui lrytas.lt I. Dorošas yra sakęs, jog iš ministerijos vadovybės sulaukė raginimų trauktis savo noru. Tai, kad siūlė I. Dorošui trauktis šalių susitarimu portalui patvirtino ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga bei jo patarėja Nendrė Černiauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių