Pinigai sukčiui skriejo pro langą

  • Teksto dydis:

Šiauliuose sukčiaus pasakojimu apie sūnaus padarytą avariją patikėjusi pensininkė per langą išmetė beveik 4 tūkst. litų.

Apie 22 val. antradienį Pirties gatvėje gyvenančiai 83 metų K.S. į fiksuoto ryšio telefoną paskambinęs nepažįstamas vyriškis prisistatė policijos darbuotoju. Jis pranešė apie sūnaus padarytą eismo įvykį.

Tariamas policijos pareigūnas moteriai net sudarė galimybę pasikalbėti su sūnumi - jis perdavė telefono ragelį kitam vyrui, kuris suvaidino moters sūnų ir ėmė prašyti pinigų situacijai užglaistyti, nes nori išsisukti nuo baudžiamosios bylos. Motinai sūnaus balsas sukėlė įtarimą, tačiau sukčiai greit ją įtikino, kad ji kalbasi tikrai su sūnumi.

Pasak Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pranešimo, kalbėjusiojo argumentas buvo paprastas ir įtikinantis - eismo įvykyje išdaužti dantys, sumušta lūpa, dėl to jo ir balsas pakitęs. Senolė, gelbėdama sūnų nuo teisingumo, sutiko paduoti pinigus jų pasiimti ateisiančiam žmogui.

Kadangi moteris yra sulaukusi garbaus amžiaus, jai reikalinga priežiūra, todėl šiaulietę globojanti kaimynė, siekdama apsaugoti ją nuo įvairiausių sukčių ir kitokio plauko negerų žmonių, išeidama užrakina buto duris, raktą pasiimdama su savimi. Senolė pati jų atrakinti negali.

K.S., žinodama, kad pati durų atidaryti ir pinigų perduoti atėjusiajam negalės, sugalvojo išeitį. Pinigėlius ji įdėjo į celofaninį maišelį, pridėjo bulvę, kad maišelis įgytų svorio, ir išmetė pro trečiojo aukšto langą. Kadangi langas neatsidaro, moteris susirado plaktuką ir juo išdaužė langą Po langu stovėjusiam sukčių pasiuntiniui liko tik vikriai šią „siuntą“ sugauti ir sprukti.

Tačiau to padaryti jam ir nepavyko - į taksi įsėdusį vaikiną sulaikė pareigūnai. 25 metų R.S. pareikštas įtarimas dėl sukčiavimo, jis uždarytas į areštinę.

Kai į moters duris pasibeldė policijos pareigūnai, norėdami paimti jos pareiškimą dėl sukčiavimo ir apklausti, K.S. net nepanoro su jais kalbėtis: apie jokius sukčius ji nežinanti ir nieko negirdėjusi. Pareigūnams teko paplušėti, kol įtikino, kad jai skambino ne policijos pareigūnai, o sukčiai ir kad jie yra ne sukčiai, o policijos pareigūnai.

Dar viena pensininkė tą pačią dieną nuo sukčių nukentėjo Radviliškyje.

16.26 val. Draugystės gatvėje gyvenančiai 79 metų L.Z. į laidinio ryšio telefoną paskambino moteris, kuri prisistatė pusbrolio žmona. Tariama giminaitė pranešė, kad nukrito nuo laiptų ir krisdama sužalojo nepilnametę mergaitę, kuri šiuo metu yra ligoninėje. Po to „pusbrolio žmona“ perdavė telefono ragelį nepažįstamam vyriškiui, kuris prisistatė policijos vyriausiuoju inspektoriumi ir pasakė, kad reikia sumokėti 12 tūkst. litų, kad giminaitei nebūtų keliama baudžiamoji byla.

L.Z. į namus atvykusiam nepažįstamam asmeniui, kuris prisistatė, nukentėjusios mergaitės tėvu, padavė 1 tūkst. litų.


Šiame straipsnyje: sukčiaipinigaiapgavo

NAUJAUSI KOMENTARAI

hm...

hm... portretas
juk pinigus praranda TIE, kurie nori ispirkti tariamai nusikaltima padariusi giminaiti. Bet tai - savotiskas kysio davimas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių