Pinigus viliojo apsimetę medžio briketų pardavėjais

  • Teksto dydis:

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai atskleidė sukčių vykdytus nusikaltimus – neegzistuojaničių medžio briketų ir kitų prekių pardavimą. Nuo sukčių nukentėjusiųjų yra visoje Lietuvoje.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkta patvirtinančių duomenų, kad grupė asmenų, iš kurių mažiausiai du jau teisti, vienas jų teistas už sukčiavimą ir šiuo metu atlieka bausmę įkalinimo įstaigoje, nusikaltimus vykdė naudodamiesi skelbimų portalais.

Antradienį atlikta krata laisvės atėmimo bausmę atliekančiojo, nuteistojo 27-erių metų šilutiškio, įkalinimo vietoje. Kol kas įtarimai pareikšti dviem asmenims, pranešė Tauragės apskrities policija.

Pastarieji skelbdavo tikrovės neatitinkančius skelbimus apie parduodamus medžio briketus, medienos granules, įrankius ir mobiliuosius telefonus. Save pristatydavo kaip fizinį asmenį, kuris artimiausiu metu dar tik ruošiasi steigti įmonę.

Policija pažymi, kad tariamai parduodamų prekių kainos skelbimuose buvo nurodytos mažesnės nei tokių pat prekių vidutinė kaina. Pardavėjais apsimetę sukčiai visada reikalavo avansinių mokėjimų. Apgautieji telefoninio pokalbio metu išsakydavo savo nerimą, kad rizikuoja, tačiau sutikdavo su sukčių sąlygomis ir atlikdavo dažniausiai ne mažesnius, kaip 100 eurų avansinius mokėjimus. Tačiau sutartu laiku užsakytos prekės negaudavo.

Buvo atvejų, kad net prie skelbimo atsiradus komentarui apie tai, kad skelbimas galimai sukčių pinklės, arba apskritai nebegaliojantis, pirkėjas neatsisakė rizikuoti ir pervedė sutartą avansą.

Policija įspėja gyventojus atsargiau rinktis pardavėją, o pastebėjus apgaulę, nedelsiant kreiptis į policiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAIGI

TAIGI portretas
Perkant internetu ( ar pagal skelbimus) jeigu nėra galimybės atsiskaityti gavus prekę labai didelė tikimybė kad tai sukčiai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių