Po darbo girtą vairuotoją sulaikęs policininkas: tai – joks žygdarbis

  • Teksto dydis:

Joniškio raj. policijos komisariato vyriausiasis patrulis Rimvydas Rudys po darbo nepraranda pareigos jausmo. Policininkas sulaikė asmenį, kuris nepaisydamas girtumo sėdo prie vairo. Vyras rizikavo savo ir kitų žmonių gyvybėmis tik tam, kad parsivežtų dar daugiau alkoholio.

Svirduliuojantį žmogų R. Rudys pastebėjo prie parduotuvės Joniškyje.

„Asmuo iš parduotuvės išėjo nešinas alkoholiu. Jo judesiai buvo nekoordinuoti, jis svirduliavo. Vyras alkoholį padėjo į bagažinę, o pats atsisėdo prie vairo. Iš pradžių pagalvojau, kad niekur nevažiuos, gal tik pasėdės, palauks draugų. Bet vyras užvedė automobilį ir nuvažiavo. Buvo akivaizdu, kad vairuotojas nemažai išgėręs, nes retkarčiais išvažiuodavo į priešingą eismo juostą“, –pasakoja R. Rudys.

Automobilį pareigūnas nusekė iš paskos, nufilmavo pažeidimus, apie vairuotoją pranešė kolegoms. Policininkas vairuotoją nulydėjo iki Kepalių kaimo. Sužinojęs, kad iš paskos važiavo policininkas, iš automobilio išlipęs vairuotojas neskubiu žingsniu bandė pasišalinti. Vis tik išvengti atsakomybės vyrui nepavyks. Jam nustatytas 2,06 prom. girtumas. Vairuotojas uždarytas į areštinę, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šis vairuotojas jau kelis kartų buvo įkliuvęs policininkams, kai neblaivus pasirodė viešoje vietoje. Prieš porą metų jis buvo sulaikytas, kai girtas (2,38 prom.) sėdo ant dviračio.

„Toks vairuotojas – potencialus žudikas. Nežinia, kada jis gali nutrenkti žmogų ar kur nors įvažiuoti. Mano poelgis – joks žygdarbis. Visi žmonės taip pasielgtų“, – savo poelgio nesureikšmina R. Rudys.

„Geras poelgis galbūt padėjo išvengti didelių bėdų. Pareigūnas įrodė, kad yra pareigūnas ne tik darbo metu, bet visas 24 valandas, 7 dienas per savaitę“, –dėkodamas R. Rudžiui už girto asmens sulaikymą džiaugėsi Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Vincas Urbonavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių