Po ketverių metų kanapių augintojai siunčiami už grotų

Šiaulių apygardos teismas pirmadienį kanapių auginimo byloje paskelbė keturiems vyrams.

Kaltę dėl kanapių auginimo kaltę pripažinusį Ainarą Laucių teismas atleido nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Nerijus Puodžiūnas kalės 4 metus, o ūkininkas Darius Švambaris – 3 metus. Raimondui Daugvilai bausmės vykdymas atidėtas metams, BNS pranešė teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas.

Byloje nustatyti trys kanapių auginimo epizodai. A. Laucius, N. Puodžiūnui padedant, 2014 metais augino kanapes.

N. Puodžiūnas kanapių auginimui iš Ispanijos atgabeno šešias lempas. 205 sėklos buvo pasodintos Pakruojo rajone, Dvariškių kaime, rūsio patalpoje. Jame taip pat buvo įrengti vandens paskirstymo vamzdžiai. 155 išaugintas kanapes 2014 metų rugsėjį aptiko policija, kanapės svėrė daugiau nei 771 gr.

N. Puodžiūnas su R. Daugvila kanapes augino ir Kėdainių rajone, Medekšių kaime. Čia taip pat buvo įrengtas kanapių auginimui reikalingas apšvietimas, nutiesti ventiliacijos ir vandens paskirstymo vamzdžiai. Kratos metu policija rado 160 vienetų kanapių augalų.

N. Puodžiūnas su D. Švambariu augino didelį kiekį narkotinių medžiagų ir Radviliškio rajone, Butėnų kaime. Policija surado daugiau nei 43 gr. džiovinamų kanapių.

Skirdamas bausmes, teismas atsižvelgė į tai, kad anksčiau nė vienas vyrų nebuvo teistas, nuo nusikaltimo padarymo praėjo pustrečių metų. Per tą laiką vyrai neįvykdė naujų nusikaltimų, dirba, teigiamai charakterizuojami, augina vaikus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Agronomas

Agronomas portretas
,,Rašytoja" Ingrida Stenuliene, jeigu rašot tai pasidomėkit ir apšvieskit skaitytojus, kad pluoštinių kanapių auginimas legalizuotas. Kuo skiriasi šios kanapės nuo Jūsų aprašytų. Nes žmonėms keliat sąmonėse sumaištį. O gal toks jūsų tikslas?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių