Po sojų miltais – kontrabandinės cigaretės

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Kybartų kelio poste pasieniečiai sulaikė Rusijos piliečio vairuojamą vilkiką. Jo puspriekabėje, tarp oficialiai deklaruoto sojų miltų krovinio, aptikta beveik 75 tūkst. eurų vertės kontrabandinių rūkalų siunta.

Sekmadienio popietę, apie 16 val., iš Karaliaučiaus į Kybartų kelio postą vilkiku DAF atvažiavęs vairuotojas V. K. muitinės pareigūnams teigė gabenantis sojų miltų krovinį ir muitiniam įforminimui pateikė iš pažiūros tvarkingus dokumentus. Tačiau muitinės pareigūnams įtarimų sukėlė neramus ir kiek nervingas vairuotojo elgesys.

Patikrinę vilkiką mobiliąja rentgeno kontrolės sistema, pareigūnai įsitikino, kad jų įtarimai pagrįsti – tarp gabenamo krovinio maišų buvo paslėpta ir dėžių su kontrabandiniais rūkalais, pranešė Kauno teritorinė muitinė.

Iš paslėptų dėžių muitininkai ištraukė 30 tūkst. pakelių cigarečių „New Line NL“ be banderolių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 75 tūkst. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių