Pravieniškėse pareigūnai sulaikė asmenį, kaliniams gabenusį alkoholį

  • Teksto dydis:

Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos patruliai sulaikė asmenį, kuris, kaip manoma, su dar vienu bendrininku gabeno bei ketino kaliniams perduoti alkoholio ir kitų draudžiamų daiktų.

Kaip informavo Kalėjimų departamentas, antradienį, apie 2 val. nakties pareigūnai pastebėjo mišku einančius ir prie apsauginės kolonijos tvoros besiartinančius du asmenis. Pareigūnai, supratę, jog tai gali būti pažeidėjai, vieną asmenų sulaikė, kitas spėjo pasprukti.

Sulaikytojo kuprinėje buvo 11 lipnia juosta suvyniotų paketų, kuriuose sudėti aštuoni 0,5 litrų talpos buteliukai su alkoholiu, ausinės, laisvų rankų įranga, 4 USB laidai, kumpio gaminys, taip pat 30 ampulių „Sustanon“ steroidai.

Apžiūrėję įvykio vietą, patruliai rado dar vieną maišelį, kuriame buvo sudėti dar 11 lipnia ruda juosta pervyniotų paketų. Manoma, kad šiuos daiktus išmetė nuo pareigūnų sprukęs asmuo.

Sulaikytasis, gyvenantis Utenoje, pareigūnams žinomas, prisipažino, kad norėjo permesti draudžiamus daiktus į Pravieniškių pataisos namų - atvirosios kolonijos 2-ąjį sektorių. 2015-2017 metais šis asmuo jau ne kartą buvo sulaikytas panašiomis aplinkybėmis. Jam skirta 600 eurų bauda.

Už neteisėta daiktų ir reikmenų įnešimą ar bandymą juos perduoti laisvės atėmimo vietose baudžiamasis kodeksas numato baudą nuo 500 iki 1 300 eurų. Šiemet Pravieniškių pataisos namų teritorijoje už šiuos pažeidimus sulaikyti šeši asmenys, dažniausiai nuteistiesiems bandoma perduoti mobiliojo ryšio telefonus bei alkoholį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių