Prekybos žmonėmis byloje – švelnesnės bausmės

  • Teksto dydis:

Lietuvos apeliacinis teismas sušvelnino bausmes nuteistiesiems prekybos žmonėmis byloje.

Lietuvos apeliacinis teismas sušvelnino bausmes nuteistiesiems prekybos žmonėmis byloje.

Panevėžio apygardos teismo nuosprendžiu septyni asmenys nuteisti už tai, kad merginas vietoj darbo restorane pardavė į sekso vergiją.

Dviem vyrams ketvirtadienį sušvelnintos bausmės – Virginijus Monkus vietoj 12 metų kalės aštuonerius metus, o Rimantas Grakalskis vietoj pusdevintų metų įkalinimo įstaigoje praleis šešerius su puse metų, skelbia teismas.

Apeliacinis teismas, bendrindamas bausmes šiems vyrams, už atskirus nusikaltimus pridėjo mažesnes bausmių dalis, todėl galutinė subendrinta bausmė jiems abiem skirta mažesnė.

„Taip padaryta todėl, kad bausmės, kurias paskyrė pirmosios instancijos teismas, buvo akivaizdžiai per griežtos“, - mano Apeliacinis teismas.

Dviem šioje byloje nuteistoms moterims nuosprendis pakeistas dar labiau. Vienai iš jų, Linai Buivydaitei, vietoj septynerių metų laisvės atėmimo skirta laisvės apribojimo bausmė. Jai dvejiem metams apribota laisvė, ji negalės lankytis lošimo namuose ir naktiniuose klubuose, turės būti namuose nuo 22 iki 6 val. bei neatlygintinai išdirbti 200 val. sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose. To prašė ir apeliacinį skundą pateikusi prokuratūra, be to, moters atsakomybę lengvina tai, kad ji prisipažino padariusi nusikaltimą ir nuoširdžiai gailėjosi.

Antroji moteris, Rasa Lisauskaitė, vietoj anksčiau skirtų septynerių metų kalės pusketvirtų metų.

Teismas bausmes šioms moterims keitė dar dėl to, jog atsižvelgė į konkrečius jų vaidmenis darant nusikaltimus, be to, abi turi mažamečių vaikų, o viena iš jų laukiasi.

Taip pat visų bausmių sušvelninimą Apeliacinis teismas motyvavo tuo, kad nusikaltimai vykdyti maždaug nuo 2001 metų, o teismų procesai baigiami tik dabar. Pagal teismų praktiką, tai yra priežastis švelninti bausmes. Kita nuosprendžio dalis nesikeitė.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai nustatė, kad 2001-2006 metais į Vokietiją, Ispaniją ir Didžiąją Britaniją buvo išvežtos 25 jaunos Anykščių, Jonavos, Kėdainių, Kaišiadorių bei Panevėžio rajonų gyventojos. Iš jų viena nebuvo sulaukusi pilnametystės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

siaubas

siaubas portretas
humaniskiausias teismas.. po 6 metu isnagrinejo.. soke!!!

SS

SS portretas
Truksta zodziu.25 merginas pardave i sekso vergija. Kas butu, jeigu to teisejo dukra butu parduota i vergija.O, dar viena nepilnamete... Nenustebsiu, kad Lietuvje bus daugiau prievartavimu, bei nuzudymu.Gaila, kad tokia supuvusi teisine sistema Lietuvoje.

rj

rj portretas
na tikrai LIETUVA stebuklu salis ,vietoj to kad tokiems isgamoms didintu bausmes jas mazina ,visiskai nenustebciau jeigu ir ta studentes zudika isteisintu o ja pacia apkaltintu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių