Premjeras: avarijos Marijampolėje kaltininkas turi būti teisiamas dėl nužudymo

  • Teksto dydis:

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis ketvirtadienį pareiškė, kad tris žmones avarijoje Marijampolėje pražudžiusiam neblaiviam vyrui turi būti pateikti kaltinimai dėl nužudymo.

„Tikiuosi, kad bylą tirianti ikiteisminio tyrimo įstaiga ir tyrimą kontroliuojanti prokuratūra padarys tai, kas buvo mūsų teisinėje praktikoje jau pritaikyta – kada šitas nusikaltimas kvalifikuojamas kaip nužudymas“, – Žinių radijui sakė premjeras.

28 metų karys, sukėlęs avariją, šiuo metu yra suimtas. Per jo sukeltą avariją susidūrus automobiliams naujųjų metų naktį žuvo sutuoktiniai ir jų šešiolikmetis sūnus.

Tragišką avariją sukėlusiam vairuotojui pareigūnai pareiškė įtarimus dėl trijų žmonių žūties, esant apsvaigus nuo alkoholio. Kariui buvo nustatytas 1,26 promilės girtumas.

Jaunas vairuotojas anksčiau yra padaręs Kelių eismo taisyklių pažeidimų, tačiau jie nebuvo šiurkštūs.

Kaip skelbė Krašto apsaugos ministerija, 28 metų vairuotojas tarnavo Vytenio bendrosios paramos logistikos batalione Marijampolėje, jis yra profesinės karo tarnybos vyresnysis eilinis. Tarnybą pradėjo 2016 metais.

Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento viešųjų ryšių atstovas kapitonas Andrius Dilda BNS sakė, kad policijos tyrimo išvadomis bus remiamasi atliekant vidinį patikrinimą.

Primename, kad pranešimas apie avariją Marijampolėje, Šermukšnių gatvėje 3, Bendruoju pagalbos telefonu gautas antradienį 3 val. 6 minutės. Kaip BNS informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovai, susidūrus automobiliams „Audi A4“ ir „Volkswagen Golf“, žuvo du pastaruoju automobiliu vykę suaugusieji.

Vėliau ir su žuvusiais suaugusiaisiais tėvais vykęs 16-metis sūnus.

Automobilio „Audi A4“ vairuotojas, gimęs 1990 metais, iš avarijos vietos buvo pabėgęs, bet vėliau buvo surastas laukuose ir dėl sužalojimų nuvežtas į ligoninę.

Avarijos metu nukentėjo dar du „Volkswagen“ vykę vaikai – jie buvo prispausti, prireikė ugniagesių gelbėtojų pagalbos juos vaduojant. Jie pristatyti medikams.

Avarija įvyko miesto ribose, todėl transporto priemonės turėjo važiuoti ne didesniu nei 50 kilometrų per valandą greičiu. Pagal automobilių apgadinimus ir pasekmes, pareigūnai spėja, kad greitis galėjo būti viršytas.

Kaip skelbė žiniasklaida, žuvęs 40-metis automobilio vairuotojas buvo blaivus, jis rūpinosi saugiu šeimos atvežimu per naujuosius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nunu

nunu portretas
dar skaitosi premjeras geriau jau butu patylejes ponas premjere turite vaiku ir neduok dieve taip nutiktu jusu vaikui aisku del taureles sutinku netoleruotina bet dar neaisku kaip ten buvo o jau mirties nuosprendi skirete vaikinukui gaila zuvusiuju taip pat ir jaunuolio

As

As portretas
Cia teisesaugos darbas, slykstu kaip tokio rango politikas taip gali kalbeti..

Nesupratau

Nesupratau portretas
Sakė ais ant Prezidento...o kalba kaip teisėjas? Oho kiek girti suvažinėjo- gauna sąlyginai arba kolonijoje laikraščius į aplankus rūšiuoti...
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių