Pričiupti nelegalai vaipėsi prieš kameras

  • Teksto dydis:

Švenčionių rajone pasieniečiai pirmadienį sulaikė neleistinoje vietoje iš Baltarusijos atėjusius keturis Indijos piliečiais prisistačiusius vyrus, tame pačiame rajone sulaikyti ir devyni nelegalai iš Vietnamo, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Ignalinos rinktinės Švenčionių užkardos pasieniečiai Švenčionių rajono Sarių seniūnijos ribose aptiko žmonių pėdsakus. Jie vedė iš Baltarusijos per Lietuvos pusėje įrengtą kontrolinę juostą. Buvo matyti, kad pėdsakus bandyta užšluoti. Paieškai iškviestas VSAT Aviacijos rinktinės sraigtasparnis, jo įgula iš oro pradėjo žvalgyti miškingą vietovę.

Į sienos pažeidimo vietą atvyko ir Pavoverės užkardos kinologas su tarnybiniu belgų aviganiu Rokiu. Keturkojis nesunkiai užuodė pažeidėjų pėdsakus ir jais pasieniečius pradėjo vesti į Lietuvos gilumą. Už trijų kilometrų Gelednės miške, eglyne, aptikti devyni vietnamiečiai. Jie neturėjo Šengeno vizų.

Sulaikytiesiems yra nuo 16-os iki 22 metų. Du iš jų yra nepilnamečiai, kurie buvo laikinai apgyvendinti Švenčionių užkardoje. Likusius geros nuotaikos, rodos, nepraradusius ir prieš kameras pozavusius nelegalus pasieniečiai uždarė į areštinę.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Ignalinos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tą pačią dieną Švenčionių rajono Adutiškio miestelio ribose Ignalinos rinktinės Adutiškio užkardos pareigūnai užfiksavo dar vieną sienos pažeidimą. Iš Baltarusijos į Lietuvą neleistinoje vietoje sieną kirto keturi vyrai, nešini kuprinėmis. Juos pasieniečiai iškart sulaikė ir pristatė į savo užkardą. Paaiškėjo, kad tai 16-os, 26-erių, 29-erių ir 31-erių Indijos piliečiai. Jie pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje.

Dėl šio įvykio taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas.


Šiame straipsnyje: nelegalaipasienispasieniečiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

taip jau yra

taip jau yra portretas
o ko jiems nesityciot juk zino kad nieko nepadarysi jei istrems bandys vel ir vel tyciosis

Mda

Mda portretas
Čia koks mozė juos vedė, kad į laimę ėjo per Lietuvą?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių