Prieš pat pasienio punktą kontrabanda skriejo į konteinerį

  • Teksto dydis:

Raigardo punkte į Lietuvą vykęs baltarusis gabeno pustrečio tūkstančio pakelių kontrabandinių cigarečių. Matyt, pabūgęs Lietuvos pareigūnų kontrolės, užsienietis neprivažiavo patikros vietos, o rūkalus sumanė išmesti į šiukšlių konteinerį.

Šeštadienį vakare Raigardo kontrolės punkte Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Druskininkų užkardos pasieniečiai atkreipė dėmesį į įtartiną automobilį „Renault Megane“ baltarusiškais numeriais. Jis iš Baltarusijos įvažiavo į Raigardo punkto teritoriją, priartėjo prie kitų patikros laukiančių automobilių eilės, o netrukus šiek tiek pavažiavo atbulas iki aptvertos teritorijos pakraštyje stovinčio šiukšlių konteinerio. Tuomet iš „Renault Megane“ išlipęs vyras pradėjo mesti į konteinerį kažkokius daiktus. Atskubėję pasieniečiai pamatė, kad 50-metis Baltarusijos pilietis bando atsikratyti cigaretėmis.

Dalį jų jis jau spėjo išmesti, tačiau didžioji dalis rūkalų dar buvo mašinoje. Jos galinės sėdynės buvo atlenktos, o rūkalai gulėjo ant jų ir bagažinės erdvėje. Krovinys buvo pridengtas užtiesalu. Paaiškėjo, kad užsienietis iš viso vežė 2500 pakelių cigarečių „NZ Gold“, „Minsk Super Slim“ ir „Queen Menthol“ be banderolių. Įtariama, kad vairuotojas pabūgo Lietuvos pareigūnų patikros ir nusprendė nerizikuoti.

Dėl Pasienio kontrolės punktų veiklos taisyklių pažeidimo Druskininkų pasieniečiai baltarusiui skyrė administracinę nuobaudą įspėjimą. Administracinio nusižengimo bylos teiseną dėl kontrabandos pradėjo muitininkai, kurie rūkalų krovinį įvertino 7425 eurais, o automobilį – 910 eurų. Už tokį pažeidimą numatyta administracinė bauda nuo 2700 iki 6000 eurų ir automobilio konfiskavimas.


Šiame straipsnyje: kontrabandarūkalaipasienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių