Prieš teismą stos dvi dienas antstolės kontorą terorizavęs vyras

  • Teksto dydis:

Marijampolės prokuratūra teismui perdavė bylą, kurioje Kalvarijos gyventojas bus teisiamas dėl antstolės terorizavimo. Vyras grasino susprogdinti antstolės kontorą ir susidoroti su darbuotojais.

Kaip pranešė prokuratūra, ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad ne kartą už įvairius nusikaltimus teistas 37 metų Kalvarijos gyventojas šių metų rugpjūčio viduryje kelis kartus skambino į vieną iš Marijampolėje veikiančių antstolio kontorų ir grasino darbuotojams, reikalaudamas grąžinti pinigus.

Dar prieš agresyviam vyrui išplūstant darbuotojus, į kontorą kreipėsi viena moteris. Ji teigė, kad jos sūnėnui buvo pervestas atlyginimas į jos banko sąskaitą, tačiau antstoliai už skolas pinigus nuskaitė. Ji klausė, ar antstolė galėtų pinigus grąžinti. Skambinusi moteris neprisistatė ir nepristatė savo sūnėno. Pagal moters nupasakotą situaciją, kontoros finansininkė paaiškino, kad pinigų jie grąžinti negali ir tuo pokalbis baigėsi.

Iš karto po to į kontorą paskambino vyras. Jis buvo labai agresyviai nusiteikęs, keikėsi necenzūriniais žodžiais, išplūdo darbuotojus ir net pačią antstolę. Kalbėdamas su jais, vyras grasino nužudyti, susidoroti, sutrikdyti sveikatą, nuolatos rėkė išreikšdamas pyktį.

Jo grasinimai nesibaigė ir toliau. Paskambinęs po dviejų dienų jis vėl iškoneveikė darbuotojus, grasino susprogdinti antstolės kontorą bei susidoroti su jais. Darbuotojai visais būdais bandė paaiškinti, kad jo banko sąskaitos yra areštuotos ir jie nieko negali padaryti, tačiau jis nesiklausė.

Kaip teigia prokuratūra, antstoliai dažnai susiduria su skolininkų priekaištais ir pykčiu, tačiau šis atvejis buvo išskirtinis dėl asmens nuolatinio skambinimo ir grasinimų, todėl jie nutarė kreiptis į teisėsaugą.

Ikiteisminio tyrimo metu kaltinamasis pripažino savo kaltę, teigė tuo metu buvęs labai keblioje situacijoje, paliktas be pinigų, todėl iš pykčio viską pasakė.

Už terorizavimą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki ketverių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu bet

Nu bet portretas
kad tikrai antstolių kontoras, bent kai kurias, reikėtų jei ne išsprogdinti, tai išvaikyti. Tokių nebaudžiamų savivaliautojų nelabai kur daugiau rasi.

rse

rse portretas
Matyt antstoliai terorizavo žmogų
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių