Rusas traukiniu vežėsi cigarečių už 8 tūkst. litų

  • Teksto dydis:

Kenos geležinkelio stotyje tikrinę tranzitinio traukinio keleivius pasieniečiai ir muitininkai Rusijos piliečio lagaminuose rado daugiau kaip tūkstantį pakelių baltarusiškų cigarečių.

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Kenos užkardos pasieniečiai ir muitininkai patikrino iš Maskvos į Kaliningradą tranzitu per Lietuvą vykusio traukinio keleivių dokumentus bei jų bagažą. Pasienio tikrinimą vykdžiusių pareigūnų dėmesį patraukė tvarkingus kelionės dokumentus turėjusio 51-erių metų Rusijos piliečio lagaminai.

Paaiškėjo, kad juose užsienietis į Lietuvą mėgino įvežti pigesnių rūkalų. Iš viso pasieniečiai bei muitininkai rado 1059 pakelius cigarečių „Alliance“, „Queen Elegance“, „Premjer“ ir „Minsk Superslims“. Pakuotės buvo pažymėtos baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Tokio krovinio vertė Lietuvoje, įskaičiavus visus privalomus mokesčius, yra beveik 8 tūkst. litų.

Cigaretės perduotos muitinės pareigūnams, kurie pradėjo administracinės bylos teiseną dėl kontrabandos. Už tokį pažeidimą užsieniečiui gresia bauda nuo 10 iki 20 tūkst. litų.

Ruso gabenti rūkalai saugomi Kenos geležinkelio posto muitinėje. Vyrui įteiktas šaukimas atvykti į teismą, bet leista tęsti kelionę.

Dėl šio įvykio tranzitinis traukinys Kenoje nebuvo užlaikytas ir išvyko pagal grafiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių