Rusijos pilietis vairavo Vokietijoje pavogtą mersedesą

  • Teksto dydis:

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė Rusijos pilietį, kuris vairavo Vokietijoje pavogtą automobilį „Mercedes Benz GLK 220“. Be to, užsienietis pateikė suklastotą rusišką mašinos liudijimą.

Sekmadienį Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai kelyje Suvalkai – Marijampolė, ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, patikrinti sustabdė į Lietuvą iš Lenkijos ką tik įvažiavusį automobilį „Mercedes Benz GLK 220“. Mašina registruota Kaliningrado srityje. Ją vairavo 51-erių Rusijos pilietis.

Patikros metu jis VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus asmens dokumentus, tačiau pasieniečiams įtarimą sukėlė rusiško pavyzdžio transporto priemonės registracijos liudijimas.

Kalvarijos pasieniečiai netruko išsiaiškinti, kad tai yra klastotė, 2013-aisiais pagaminta mašina nuo 2017 m. gruodžio kaip pavogta yra ieškoma Vokietijos teisėsaugininkų.

Varėnos pasienio rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įsigijimo ar realizavimo ir dėl neteisėto disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Rusijos pilietis po uždarytas į areštinę. „Mercedes Benz GLK 220“ saugomas Kalvarijos užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių