Ruso automobilyje buvo suslapstyti vaistai

  • Teksto dydis:

Vakar, rugpjūčio 15 d., Raigardo kelio posto muitinės pareigūnai sulaikė automobilį, kurio įvairiose vietose buvo slepiami vaistai.

Po pietų į postą automobiliu „Daihatsu Charade“ atvykęs Rusijos pilietis pareigūnams žodžiu deklaravo, kad negabena jokių prekių, kurių kiekis yra didesnis už nustatytas įvežimo normas. Muitinės pareigūnai vyriškiu nepatikėjo ir nusprendė automobilį patikrinti detaliau.

Automobilio priekinėse durelėse bei galiniuose sparnuose po vidine apdaila surasti paslėpti vaistai, iš viso – 1390 pakuočių po 10 tablečių vaistų „Citramon P“, 200 pakuočių po 10 tablečių vaistų „Analgin“, pagamintų Rusijoje.

Vaistai ir automobilis sulaikyti, pažeidėjui surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Lietuvos muitinė primena, kad iš trečiųjų šalių į Lietuvą be recepto ar gydytojo pažymos leidžiama įsivežti ar gauti paštu ne daugiau kaip penkias originalias vaistinių preparatų pakuotes. Turint recepto kopiją ar gydytojo pažymą galima įsivežti ar gauti paštu 6−9 to paties pavadinimo, farmacinės formos, stiprumo ir dozuočių kiekio originalias vaistinių preparatų pakuotes. Daugiau kaip 10 originalių to paties vaistinio preparato pakuočių ar daugiau kaip 10 skirtingų pavadinimų vaistinio preparato pakuočių galima įsivežti ar gauti paštu tik turint gydytojo pažymą.


Šiame straipsnyje: vaistaipasienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

da daruse

da daruse portretas
ruseliai nevezkit analginu,volidoliu,angliuku ir valerjankiu ir kt musu skanesni vaistukai...kadangi brangesni..dar nevisi farmacininnkai namukus pasistate...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių