S. Jasaičio ir O. Pikul dramoje – prokuratūros verdiktas

Vilniaus apylinkės prokuratūroje, įvertinus ikiteisminio tyrimo metu gautus duomenis, liudytojų apklausas, priimtas sprendimas nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl krepšininko Simo Jasaičio galimo fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo savo žmonai Oksanai Pikul-Jasaitienei.

Anot Generalinės prokuratūros, atlikus visus būtinus ikiteisminio tyrimo veiksmus, išanalizavus ir ištyrus byloje surinktus duomenis konstatuota, kad sausio 21-ąją tarp S. Jasaičio ir jo žmonos buvęs fizinis kontaktas nekėlė tokios grėsmės ir pavojingumo nukentėjusiosios sveikatai, dėl kurios krepšininkui turėtų kilti baudžiamoji atsakomybė.

Tyrimo metu surinkti duomenys prokurorams leidžia daryti išvadą, kad, be nukentėjusiosios prieštaringų parodymų, galimo smurtavimo objektyviai nepatvirtino kiti faktiniai duomenys.

Nutarime, kuriuo nutrauktas ikiteisminis tyrimas, konstatuojama, kad nesant faktinių duomenų, kurie leistų pagrįsti, jog S. Jasaitis padarė nusikalstamą veiką, tyčia naudodamas fizinį smurtą sukėlė nukentėjusiajai skausmą ar nežymiai sutrikdė sveikatą, baudžiamosios atsakomybės klausimas negali būti keliamas, o ikiteisminis tyrimas turi būti nutrauktas.

ELTA primena, kad Jasaičių šeimos santykiai viešumoje aptarinėjami nuo sausio 21-osios, kuomet O. Pikul-Jasaitienė į savo namus iškvietė policijos pareigūnus. Ji kaltino sutuoktinį sugriebus ją už rankos.

S. Jasaitis kelias valandas praleido policijos komisariate. Jam buvo nustatytas 0,94 promilės girtumas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

KEMBRIKAS

KEMBRIKAS portretas
Jau uzknisote su ta seiminele ,valstybe uz durnius neatsako.

Saulius

Saulius portretas
Čia jau toks barakudų metodas pradėti skyrybas...režisierius įšyla kaip pakvips minėti...

AS

AS portretas
Nemanau kaip si tokios zino kas yra geda.O Jasaitis me geresnis tokia issirinkes.Gyvenime tenka visiem apsipykti,apsisvaidyti pyktumu.Bet kviestis policija ir zeminti savo seima tai zema.Negali gyventi negyvenk.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių