Šalčininkietis cigarečių pakelius sugrūdo į mašinos kondicionieriaus ertmę

  • Teksto dydis:

Iš Baltarusijos grįžtančio Šalčininkų rajono gyventojo automobilyje „Audi A6“ vietoje kondicionieriaus buvo prikišta kontrabandinių cigarečių.

Ketvirtadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Purvėnų užkardos pasieniečiai Eišiškių kontrolės punkte patikrino iš Baltarusijos vykusį lengvąjį automobilį „Audi A6“ lietuviškais valstybiniais registracijos numeriais. Jį vairavusio 31 metų Šalčininkų rajono gyventojo dokumentai buvo tvarkingi.

VSAT pareigūnai, turėdami žinių, kad vyras gali gabenti draudžiamą krovinį, nusprendė apžiūrėti jo transporto priemonę nuodugniai.

Patikros metu paaiškėjo, kad automobilio ertmė, skirta salono kondicionavimo įrangai, yra prikimšta rūkalų pakuočių. Iš viso pasieniečiai rado 199 pakelius cigarečių „Minsk Capital“, pažymėtus baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl kontrabandos VSAT pareigūnai pradėjo administracinę teiseną. Šalčininkietis po apklausos paleistas. Vyrui įteiktas šaukimas atvykti į jo bylą nagrinėsiantį teismą.

Pigesnių rūkalų atsigabenti sumaniusiam vairuotojui gresia bauda nuo 1400 iki 3000 eurų. Taip pat teismas gali konfiskuoti „Audi A6“.

Automobilis ir juo gabentos cigaretės saugomi Purvėnų užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių