Šalčininkų rajone aptiktas kontrabandinių cigarečių sandėlis

  • Teksto dydis:

Šalčininkų rajone pasieniečiai aptiko kontrabandinių cigarečių sandėlį, kuriame buvo laikoma daugiau nei 64 tūkstančiai pakelių rūkalų.

Penktadienį savo atsakomybės ruožą ties Šalčininkų rajono Norviliškių kaimu tikrinę Vilniaus rinktinės Dieveniškių užkardos pasieniečiai aptiko kelių asmenų pėdsakus, vedančius iš Baltarusijos į Lietuvos gilumą.

Tą pačią dieną jungtinės kelių Vilniaus rinktinės padalinių pareigūnų pajėgos atliko kratą vienoje Šalčininkų rajono Šiurkščių kaimo sodyboje. Nuo jos iki valstybės sienos pažeidimo vietos – daugiau nei 5 kilometrai.

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), ūkiniuose sodybos pastatuose pasieniečiai aptiko stirtas gamyklinių kartoninių dėžių su kontrabandinėmis cigaretėmis. Į VSAT pareigūnų rankas iš viso pateko 64 tūkstančiai 598 pakeliai „Minsk“, „NZ Gold“ bei „Queen“ markių rūkalų. Jie pažymėti baltarusiškomis banderolėmis.

Tokio krovinio vertė Lietuvoje, įskaičiavus visus privalomus sumokėti mokesčius, yra daugiau kaip 191 tūkstantis eurų.

Kratos metu sodyboje pasieniečiai taip pat sulaikė ir į areštinę uždarė 32 metų Šalčininkų rajono gyventoją, kuris, pirminiais duomenimis, siejamas su neteisėto krovinio gabenimu.

Savaitgalį Šalčininkų rajono apylinkės teismas vyrą leido laikyti už grotų dar 10 parų.

Vilniaus rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis bei kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas. Šiame VSAT padalinyje laikinai saugomas ir rūkalų krovinys.


Šiame straipsnyje: kontrabandacigaretės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių