Sausio 13-osios byla: baigtas tyrimas dėl dviejų įtariamųjų

Generalinė prokuratūra penktadienį pranešė baigusi ikiteisminį tyrimą dėl dar dviejų įtariamųjų Sausio 13-osios byloje.

Artimiausius du mėnesius su tyrimo medžiaga galės susipažinti byloje nukentėjusiaisiais pripažinti asmenys.

Prokuratūros atstovė Elena Martinonienė BNS sakė, kad minėti du įtariamieji yra Rusijos piliečiai. Jie įtariami nusikaltimais žmoniškumui ir karo nusikaltimais.

„Įtariamieji bus teisiami už akių“, - teigė E.Martinonienė.

Prokuratūros atstovė atsisakė įvardinti įtariamųjų tapatybes. Jų atžvilgiu tyrimas nuo didžiausios apimties Sausio 13-osios bylos buvo atskirtas 2014 metais. Šioje atskirtoje byloje iš viso buvo devyni įtariamieji.

Generalinė prokuratūra pranešė, kad likusių septynių asmenų atžvilgiu priimtas sprendimas jų bylą dar kartą atskirti ir toliau rinkti įrodymus.

Didžiausia Sausio 13-osios bylos dalis jau ilgiau nei metus nagrinėjama Vilniaus apygardos teisme. Čia įtarimai pareikšti per 60 asmenų. Visi jie, išskyrus Genadijų Ivanovą ir Jurijų Melį, teisiami už akių.

1991 metų sausio 13-osios naktį Sovietų sąjungos kariniams daliniams šturmuojant Vilniaus televizijos bokštą bei Radijo ir televizijos komiteto pastatą žuvo 14 žmonių.

Praėjus aštuoneriems metams po šių įvykių, dėl antivalstybinių organizacijų kūrimo ir kitų nusikaltimų kalėti buvo nuteisti šeši asmenys. Jie atliko teismo skirtas laisvės atėmimo bausmes.

Byla dėl karo nusikaltimų ir nusikaltimų žmoniškumui pirmyn pasistūmėjo priėmus įstatymo pataisas dėl teismo proceso už akių.

Generalinė prokuratūra savo interneto puslapyje pateikia sąrašą asmenų, kurie gali būti supažindinti su pabaigto ikiteisminio tyrimo medžiaga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių