Per savaitę – 1,5 tūkst. greičio viršijimo atvejų

  • Teksto dydis:

Per savaitę policija išaiškino daugaiu nei 1,5 tūkst. greitį viršijusių vairuotojų.

Didžiausia dalis vairuotojų viršijo greitį iki 20 kilometrų per valandą - nustatyti 1 tūkst. 250 tokių atvejų. Tačiau nustatyti 28 atvejai, kai vairuotojai viršijo leistiną greitį daugiau kaip 50 kilometrų per valandą.

„Jiems teks atsisveikinti su vairuotojo pažymėjimu, o kai kuriems greičio mėgėjams gresia net administracinis areštas“, - ketvirtadienį paskelbė Policijos departamentas.

Visą praėjusią savaitę taip pat buvo vykdomos dvi specialiosios policijos priemonės. Europos kelių policijos tinklo TISPOL inicijuotos priemonės metu buvo sustiprinta transporto priemonių važiavimo greičio kontrolė daugelyje Europos šalių. Lietuvos keliuose rugpjūčio 18-24 dienomis buvo išaiškinti 1 tūkst. 583 leistino saugaus važiavimo greičio viršijimo atvejai.

Daugiausia - 307 atvejai, buvo nustatyti Kauno apskrityje, Šiaulių apskrityje - 267 greičio viršijimo atvejai, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje - 233 atvejai.

Vykdant sustiprintą pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolę, policijos priemonės šalies keliuose metu nustatyta 10 pavojingo ir chuliganiško vairavimo atvejų, o Telšių apskrityje buvo sulaikytas vairuotojas, pavojingai vairavęs ir sukėlęs grėsmę kitiems eismo dalyviams, būdamas apsvaigęs. Taip pat per praėjusią savaitę policijos pareigūnai šalies keliuose nustatė 4 tūkst. 560 kitų Kelių eismo taisyklių pažeidimų.


Šiame straipsnyje: GreitispolicijaKET

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių