„Senukų“ parduotuvę bandė apvogti ir Kalėdų seneliai

  • Teksto dydis:

Parduotuvėse su vagystėmis apsaugos darbuotojams tenka susidurti kasdien. Vagystės – tai didelis iššūkis, su kuriuo kartais susidoroti nepadeda net ir moderniausia apsaugos ir stebėjimo įranga. Bendrovės „Kesko Senukai Lithuania“ Saugos tarnybos viršininkas Vitalijus Latypovas pastebi, kad ilgapirščiai darosi vis išradingesni, kartais slėpdamiesi ir po Kalėdų senelių kostiumais ar priklijuotais ūsais.

V. Latypovas pastebi tendenciją, kad didžiuosiuose Lietuvos miestuose nusikaltimų įvykdoma daugiau. Dažniausiai vagiamos rinkoje paklausiausios prekės, kurias galima lengvai realizuoti. Ilgapirščiai bando išsinešti pačias įvairiausias prekes: nuo augalų sėklų, žaislų iki kompiuterių ir buities prekių.

Saugos tarnybos viršininkas atkreipia dėmesį, kad nesąžiningų pirkėjų jis nevadina vagimis. „Manome, kad nėra blogų žmonių, kurie nebegalėtų pasikeisti, ir griežtomis bausmėmis vagysčių problemos neišspręsime, juk pasitaiko, kad vogdamas vaikas tiesiog tokiu būdu reikalauja savo tėvų dėmesio“, – teigė V.Latypovas.

Nesąžiningus pirkėjus jis skirsto į kelias grupes. Pirmoji – tai nepilnamečiai, kurie nusikaltimus vykdo norėdami turėti išsvajotą daiktą ar bandydami pasirodyti „kietais“. Kiti netinkamai elgiasi dėl kleptomanijos. „Momentiniais“ jis vadina tą grupę, kuri pasisavina svetimą nuosavybę be jokios išankstinės nuostatos ar planavimo. Tačiau, dažniausiai į parduotuvės nuosavybę kėsinasi „profesionalai“, žmonės turintys priklausomybių, kurie į tai žiūri kaip į darbą.

„Kad ir kokie būtų nesąžiningų pirkėjų tipai, svarbu užfiksuoti įvykį ir perduoti juos teisėsaugai. Šiuolaikinės vaizdo kameros, prekių žymekliai, apsaugos darbuotojai bei budrus personalas padeda išsiaiškinti nemalonias situacijas ir jų išvengti“, – sakė V.Latypovas.

Jo darbo praktikoje pasitaikė ne vienas kuriozinis atvejis. Vieną jaunuolį apsauga aptiko užsitrenkusį šaldiklyje, kur jis ketino sulaukti parduotuvės uždarymo. Jam teko ten praleisti visą naktį, laimei jis buvo neįjungtas, nes įvykis būtų turėjęs liūdnesnių pasekmių.

„Esame parduotuvėje sulaukę dešimtmečio, kuris nuo kamerų slėpėsi po vešliais priklijuotais ūsais, galvodamas, kad taip neatkreips į save dėmesio. Kalėdų seneliais persirengę vyrai bandė į prekybos centrą patekti pro stoglangį. Atvykus policijai jie teisinosi, kad ieškojo dūmtraukio, kuriuo nusileidę galėtų palikti parduotuvėje dovanas“, – pasakojo pašnekovas.

Filmuotojo medžiagoje – neišaiškinti, tačiau užfiksuoti nusikaltimai „Senukų“ parduotuvėse. Viename matyti, kad iš parduotuvės nesusimokėjus galima išvykti pavogtu riedžiu. Antrame – į kuprinę tiesiog kraunama tai, ko labiausiai reikia, šį kartą reikėjo ausinių.

 

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
kol grės tik administracinė bauda, nes gali vogti iki 5 MGL kas užtraukia tik administracinę atsakomybę, tol vyks vagystės ir ne tik parduotuvėse, bet ir gatvėse bei kitur.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių