Šilumvežyje gabenamos kontrabandos vairuotojai neslėpė

  • Teksto dydis:

Pasieniečiai iš Baltarusijos įvažiavusio krovininio sąstato šilumvežyje aptiko 10 tūkst. 500 pakelių kontrabandinių rūkalų. Jų vertė – 30 tūkst. 450 eurų. Du šilumvežio mašinistai baltarusiai suimti mėnesiui.

Penktadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės pasieniečiai tikrino iš Baltarusijos į Lietuvą įvažiavusio krovininio sąstato šilumvežio mašinistų dokumentus. 31-erių ir 41-erių Baltarusijos piliečių dokumentai buvo tvarkingi.

Eidami per Baltarusijos šilumvežį pasieniečiai jo variklio skyriuje aptiko 21 į polietileną įvyniotą dėžę. Krovinys nebuvo slepiamas.

Paaiškėjo, kad gamyklinėse dėžėse buvo 10 tūkst. 500 pakelių cigarečių „Minsk 5 Superslims“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Pasieniečiai iškvietė Kenos muitininkus, tuo metu tikrinusius kitus šio sąstato vagonus, juos informavo apie radinį bei perdavė kolegoms cigaretes.

Abu šilumvežio mašinistai baltarusiai buvo sulaikyti. Vėliau teismas juos leido suimti mėnesiui. Ikiteisminį tyrimą dėl šio kontrabandos atvejo atlieka Muitinės kriminalinė tarnyba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių