Sprukdami migrantai rėžėsi į pastatą, kitas ekipažas atsidūrė upėje: žuvo moteris, daug sužeistų

  • Teksto dydis:

Šios nakties įvykiai – tragiški. Pareigūnai, gavę informacijos, skirtingose vietose persekiojo du neteisėtus migrantus vežusius automobilius. Vienos gaudynės baigėsi smūgiu į sieną, o kitas nuvažiavo nuo kelio ir įkrito į upę. 

Policijos departamentas šįryt paviešino informaciją apie šias gaudynes.

Nurodoma, kad rugsėjo 13 d. 3.36 val. Marijampolės pareigūnai gavo pranešimą, kad automobiliu „Mazda“ važiuoja neteisėti migrantai.

Kelyje Marijampolė-Kalvarija, buvo pastebėtas automobilis „Mazda“. Jis stabdomas nesustojo.

Po penkiolikos minučių Marijampolės savivaldybėje, Liudvinavoje, minėtas automobilis nuvažiavo nuo kelio į Šešupės upę.

Sulaikyti automobiliu „Mazda“ važiavę trys vyrai – neteisėti migrantai, galimai Indijos piliečiai. Kartu su jais važiavusi moteris, taip pat neteisėta migrantė, galimai Indijos pilietė, žuvo.

Automobilio vairuotojas paspruko, jis ieškomas.

Pirminiais duomenimis, šie neteisėti migrantai į Lietuvą atvyko atvyko iš Latvijos.

Kiek anksčiau, vidurnaktį iš antradienio į trečiadienį, Jonavos rajone, ties įvažiavimu į Jonavą, kelyje Ukmergė-Jonava, policijos pareigūnams nesustojo stabdomas automobilis „Opel Astra“.

Jį pradėta persekioti. Jonavoje, Žeimių g., opelio vairuotojas nesuvaldė transporto priemonės ir nuvažiavo nuo kelio, trenkėsi į pastatą ir apvirto.

Dovydo Bogucko/feisbuko grupės „Kur mentai stovi?“ vaizdo įrašas

Per šį eismo įvykį sužalotas 42 metų Šri Lankos pilietis, vairavęs „Opel Astra“. Nukentėjo ir jo vežti septyni neteisėti migrantai, kurie galimai taip pat Šri Lankos piliečiai.

Jiems nustatyti įvairūs kūno sužalojimai. Iš ligoninės, kur jiems buvo suteikta medicinos pagalba, vyrai perduoti į Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnų rankas.

Pirminiais duomenimis, šie neteisėti migrantai taip pat atvyko iš Latvijos.

 

 

Latvijai pasienyje su Baltarusija fiksavus rekordinį bandymų neteisėtai kirsti sieną skaičių, Lietuvos pasieniečiai pastebi, jog didžioji dalis migrantų per Lietuvą gabenami iš šios kaimyninės šalies.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) skelbia, kad dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną sausį-rugpjūtį buvo pradėti 73 ikiteisminiai tyrimai, iš jų 65 – susiję su migrantų gabenimu iš Latvijos.

Pastebima, jog tarp sulaikytų gabentojų dominuoja Latvijos piliečiai – 22 (tuo pačiu laikotarpiu 2022-aisiais – septyni).

Remiantis tarnybos duomenimis, iki rugsėjo 1-osios sulaikyta 590 gabentų migrantų iš Latvijos, pernai tuo pačiu laikotarpiu tokių buvo 23.

Šiemet VSAT pareigūnai neleistinose vietose į Lietuvą iš Baltarusijos iš viso neleido patekti 1605 neteisėtiems migrantams, Latvijoje šis skaičius jau viršija septynis tūkstančius.

VSAT vadas Rustamas Liubajevas yra sakęs, jog jį stebina dideli paskutiniu metu iš Baltarusijos į Latviją plūstančių migrantų skaičiai.

Tuo metu vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė yra teigusi, kad migrantai galbūt bando pasinaudoti tuo, jog Latvijoje pasieniui su Baltarusija yra pasitelkiama mažiau priemonių nei Lietuvoje.

Migrantų iš Baltarusijos antplūdis kilo 2021 metais. Tarptautinė bendruomenė teigia, kad jį suorganizavo Baltarusijos režimas, keršydamas dėl įvestų sankcijų.

2021 metais iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai atvyko beveik 4,2 tūkst. migrantų, bet, pasibaigus judėjimo apribojimams, didžioji dalis jų paliko šalį.

Su rekordiniais migrantų srautais susiduriančiai Latvijai padėti ketina vykti 20 Lietuvos pasieniečių.

Šiemet VSAT pareigūnai neleistinose vietose į Lietuvą iš Baltarusijos iš viso neleido patekti 1,6 tūkst. neteisėtų migrantų. 2022 metais Lietuvos pasieniečiai apgręžė 11,2 tūkst. tokių asmenų.

Nuo 2021 metų rugpjūčio 3 dienos, kai Lietuvos pasieniečiai įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų iš Baltarusijos į šalį neįleista apie 20,9 tūkstančio. Dalis užsieniečių į Lietuvą patekti bandė ne vieną kartą.

Tai antras atvejis Lietuvoje pastaruoju metu, kai mirtimi pasibaigia neteisėtų migrantų gabenimas.

Gegužę taip pat Marijampolės savivaldybėje, Kalvarijoje, naktį į pelkę įkrito automobilis su neteisėtais migrantais, per šią avariją žuvo vairuotojas iš Moldovos ir vienas iš gabentų neteisėtų migrantų, Sirijos pilietis.

Tada policija skelbė, kad, pirminiais duomenimis, sužeisti dar penki žmonės, įskaitant 16-kos metų paauglį. Lietuvos piliečių automobilyje nebuvo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cirkas

Cirkas portretas
Visiems labai toler-a-a-antiškiems kuo skubiau būtina persikelti į vieną Italijos salą, kur šiuo metu persikėlė 8 tūkst. migrantų iš Afrikos. Beje, pačioje saloje gyvena apie 6 tūkst. žmonių. Pradžioje tolerantiški afrikiečiai ėmėsi savanorių, kurie atvyko jiems PADĖTI. Vėliau, regis, tolerancijos pradės mokyti salos gyventojus.

Nereikia medžioti

Nereikia medžioti portretas
Kaip žvėrių. Pirma reikia saugoti sienas. Bardakas valstybėje

Stefanija

Stefanija portretas
Pikta ir gaila, juk jie taip pat yra žmonės. Negalima linkėti mirties Tadai (komentatoriui). Bet taip spruko kad, visvie vairuotojas paspruko
VISI KOMENTARAI 51

Galerijos

Daugiau straipsnių