STT: keturi asmenys bus teisiami dėl įtarimus sukėlusių statybų Biržų rajone

  • Teksto dydis:

Panevėžio apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl Biržų rajone rekonstruojant dvejus kultūros namus galbūt suklastotų dokumentų, sukčiavimo bei netinkamo tarnybinių pareigų atlikimo. Įtariama, kad dėl kaltinamųjų veiksmų viena statybų bendrovė iš Biržų rajono savivaldybės neteisėtai gavo daugiau nei 20 tūkst. eurų.

Kaip skelbia prokuratūra, Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai ėmė domėtis Biržų rajono savivaldybės užsakymu atliekama dviejų kultūros namų rekonstrukcija, kai užsakovams kilo įtarimų dėl darbų apimties ir kokybės. Abiejuose kaimuose kapitalinio remonto darbus atliko viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi vilniečio M. D. vadovaujama bendrovė. Šie projektai buvo įgyvendinami Biržų rajono savivaldybės, ES struktūrinių fondų paramos ir valstybės biudžeto lėšomis.

Biržų rajono apylinkės teismui perduotoje byloje kaltinimai pateikti 4 asmenims. Vilniuje gyvenantis uždarosios akcinės bendrovės direktorius 38 M. D. kaltinamas sukčiavimu, dokumentų suklastojimu bei neteisėtu svetimo dokumento panaudojimu. Jo pavaldinys, šioje bendrovėje statybos darbų vadovu dirbęs vilnietis 71 metų V. K., kaltinamas dokumentų klastojimu.

Dviems statybų techniniams prižiūrėtojams – Mažeikiuose gyvenančiam L. B. ir biržiečiui B. Ž. pateikti kaltinimai netinkamai atlikus savo tarnybines pareigas dėl neatsargumo.

Įtariama, kad nuo 2012 metų spalio iki 2014 metų kovo M. D., galbūt suklastodamas darbų atlikimo aktus, sąskaitas-faktūras, pažymas apie atliktų darbų vertę ir išlaidas bei šiuos dokumentus panaudodamas, neteisėtai, apgaule savo bendrovės naudai įgijo Biržų rajono savivaldybei priklausančius daugiau kaip 20 tūkst. eurų. Šie pinigai M. D. bendrovei buvo pervesti kaip apmokėjimas už tariamai atliktus statybos darbus.

Kartu teisiamas M. D. pavaldinys V. K. kaltinamas, kad suklastojo ir panaudojo dokumentus – statybos darbų žurnaluose įrašė ir savo parašu patvirtino žinomai melagingus duomenis apie neva atliktus darbus bei šiuos dokumentus pateikė statybų techniniams prižiūrėtojams.

Abu statybų techniniai prižiūrėtojai kaltinami tuo, kad privalėdami atlikti techninę priežiūrą ir kontroliuoti pagal rangos sutartį atliekamų darbų kokybę bei mastą, tinkamai savo pareigų neatliko, patvirtino neteisingus duomenis ir taip sudarė sąlygas M. D. suklastoti dokumentus bei juos panaudoti.

Byla perduota nagrinėti Biržų rajono apylinkės teismui.


Šiame straipsnyje: BiržaistatybosSTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių