STT vadovas Ž. Bartkus: džiugu, kad korupcijos bylos informacija nenutekėjo

Didžiausio šalies istorijoje teisėjų, advokatų korupcijos tyrimo sėkmę užtikrina ir tai, jog informacija nenutekėjo į viešumą, sako Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovas Žydrūnas Bartkus.

Portalo delfi.lt laidai „Dėmesio centre“ Ž. Bartkus trečiadienio vakarą sakė, jog reikėtų „džiaugtis ir didžiuotis“, kad tyrimas pradėtas sėkmingai bei kaip itin reikšmingą įvertino pačių teismų pagalbą.

„Kalbant apie teismus – buvo atliekami slapti veiksmai, kuriems buvo reikalingos teismų sankcijos – mes tas sankcijas gavome ir informacija tikrai niekur nenutekėjo. Čia yra esminis momentas, kad galima bendradarbiaujant su tais pačiais sąžiningais teisėjais šiandien atlikti tokio masto tyrimą“, – portalo delfi.lt laidai „Dėmesio centre“ sakė Ž. Bartkus.

Prokurorai ir STT trečiadienį pranešė stambaus masto korupcijos tyrime teismuose sulaikę 26 asmenis, tarp jų – aštuonis teisėjus ir penkis advokatus. 

Ž. Bartkus anksčiau minėjo, jog įtariama, kad kyšiai mokėti už sprendimus tiek administracinėse, tiek civilinėse, tiek baudžiamosiose bylose. Jis patvirtino, kad dalis baudžiamųjų bylų buvo korupcinio pobūdžio.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

V.

V. portretas
Šaunuoliai STT pareigūnai, šaunuoliai prokurorai, šaunuoliai sąžiningi teisėjai. Už Lietuvą!

Komentatorius

Komentatorius portretas
Net jei ir nieko nenuteis, visuomenes nuomone irgi nemaza bausme...uzimant tam tikras pareigas, daznai norisi ir garbes bei pripazinimo, o sios nelikus, atpazystant per atstuma ir badant pirstais, nelabai miela bet kuriam....ir tai nepasimirsta taip greit, net jei ir vaikstai laisvej

...

... portretas
ACH: "Čia yra esminis momentas, kad galima bendradarbiaujant su tais pačiais sąžiningais teisėjais šiandien atlikti tokio masto tyrimą" - ir kaip čia atsitiko kad vilkai į savo tarpą avį įsileido?..
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių