Su cigaretėmis įkliuvusiam visaginiečiui – tūkstantinė bauda

  • Teksto dydis:

Penktadienį pasieniečiai sulaikė visaginietį, kuris automobiliu „Nissan Micra“ gabeno beveik tūkstantį pakelių kontrabandinių cigarečių.

Vėlų penktadienio vakarą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės pareigūnai kelyje Vilnius-Švenčionys-Zarasai, sankryžoje į Visaginą, patikrinti sustabdė automobilį „Nissan Micra“. Jį vairavo 60-ies Visagino gyventojas. Kartu vyko ten pat gyvenantis 55-erių „Nissan Micra“ savininkas ir  dar vienas 54-erių visaginietis.

Patikrinę vairuotojo dokumentus ir automobilį pareigūnai aptiko 970 pakelių cigarečių „5 Minsk Super Slims“ ir „NZ Gold Super Slims“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Kaip teigė automobilio savininkas, rūkalai priklauso jam. Esą kartu važiavę bendrakeleiviai apie cigaretes, supakuotas šviestuvų dėžėse, nieko nežinojo.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo 55-erių Visagino gyventojui pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Už tokį pažeidimą jam gresia bauda nuo 4000 iki 6000 eurų. Taip pat teismas gali konfiskuoti jo automobilį. Po apklausos visaginiečiai paleisti. Rūkalai ir automobilis „Nissan Micra“ saugomi Puškų užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių