Su paso klastote įkliuvęs kazachas apsimetė lietuviu

  • Teksto dydis:

Patikrinę maršrutiniu autobusu vykusio keleivio dokumentus pasieniečiai nustatė, kad jo pateikti Lietuvos pasas ir tapatybės kortelė yra visiškos klastotės. Lietuviškai vyras nesuprato nė žodžio. Vėliau jis prisistatė Kazachstano piliečiu.

Šeštadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės pareigūnai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose sustabdė ką tik iš Lenkijos įvažiavusį maršrutinį autobusą Štutgardas – Ryga.

Nelegalios migracijos kontrolę atliekantys pasieniečiai patikrino jo keleivių dokumentus. Vienas jų pateikė esą 37-erių Lietuvos piliečiui išduotus Lietuvos pasą ir asmens tapatybės kortelę. Pareigūnams šie dokumentai sukėlė įtarimų, be to, lietuviškai pakalbintas vyras nesuprato nė žodžio. Netrukus paaiškėjo, kad abu dokumentai – visiškos klastotės. Keleivis buvo išlaipintas iš autobuso, sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Kiek vėliau jis prisistatė esą Kazachstano piliečiu.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasieniečiai

pasieniečiai  portretas
Gali tik įtarti, o nustato ekspertai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių