Su rūkalų kontrabanda įkliuvo ir pasienietis

  • Teksto dydis:

Pasieniečiai operacijos metu sulaikė aštuonis asmenis, įtariamus cigarečių kontrabanda, tarp jų – savo kolegą, Tribonių užkardos pasienietį.

Kaip trečiadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), operaciją antradienio naktį Varėnos ir Vilniaus rinktinių kriminalistai, talkinami Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pasieniečių, surengė netoli Šalčininkų rajono Kaniūkų kaimo. Jis yra prie pat sienos su Baltarusija.

Čia buvo užfiksuoti keli asmenys su nešuliais, judantys nuo sienos į Lietuvos gilumą. Netoliese užfiksuoti ir įtartini automobiliai. Pasieniečiai pradėjo apylinkių blokavimo ir sulaikymo veiksmus. Nešikai metė krovinį, kaip vėliau paaiškėjo, 6 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių, ir prisidengę tamsa puolė slėptis miške.

Pirmiausiai pavyko prisivyti ir užblokuoti automobilį „Volvo V70“, kurio ekipažas, įtariama, yra susijęs su kontrabanda ir atliko žvalgų funkcijas. Automobilyje buvo 23-ejų, 26-erių ir 28-erių Šalčininkų rajono gyventojai. Netoliese užfiksuotas automobilis „Audi A6“, kurio vairuotojas spruko nuo pasieniečių ir buvo sulaikytas po gaudynių Gerviškių kaimo prieigose.

Automobilį vairavo 29-erių neuniformuotas ne tarnybos metu Varėnos rinktinės Tribonių užkardos vyresnysis pasienietis.

Tęsiant operaciją ir panaudojus naktinio matymo įrangą bei tarnybinius šunis pasieniečiai miške netoli cigarečių sulaikė keturis vyrus, kurie dėvėjo kaukes ir mūvėjo pirštines. Įtariama, kad tai sprukę kontrabandos nešikai. Jie yra Šalčininkų rajono gyventojai, 17-os, 18-os, 24-erių ir 25-erių.

Maždaug už puskilometrio nuo sienos pareigūnai aptiko ir kontrabandinį krovinį – 6 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk 5 Super Slims“ su Baltarusijos banderolėmis. Miške rastas ir dar vienas, įtariama, kontrabandininkų automobilis „Audi 100“.

Pasieniečiai visus aštuonis sulaikytuosius, tarp jų ir pareigūną, uždarė į areštinę. Jiems pareikšti įtarimai dėl kontrabandos. Trys sulaikyti automobiliai ir cigaretės saugomi Varėnos rinktinėje.


Šiame straipsnyje: kontrabandarūkalaipasienietis

NAUJAUSI KOMENTARAI

oziasnukis postinis

oziasnukis postinis portretas
Ar tik nebus algimantas babilas zaliakalnio musarnes buves sefas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių