Sukčius iš Šiaulių išgirs jau 35-ą nuosprendį

  • Teksto dydis:

Šiaulietis R.V. laukia teismo verdikto dėl beveik 10 tūkst. iš Joniškio gyventojos sąskaitos išgrynintų eurų. Šis vyras už įvairius nusikaltimus baustas ir teistas jau 34 kartus.

Šiaulių apylinkės teismas artimiausiu metu nagrinės bylą, kurioje šiaulietis kaltinamas sukčiavimu. Dar du jo bendrininkai laukia nuosprendžio teisme. Visiems trims kaltinamiesiems už sukčiavimą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki 8 metų.

Kaip pranešė Generalinė prokuratūra, atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad vienas iš nusikaltimo organizatorių paklausė R.V., ar jis žino, iš kur galėtų gauti pasirinkto banko sąskaitą, kad į ją galėtų pervesti nusikalstamu būdu gautus vienos joniškietės pinigus.

Kaltinamajam recidyvistui pavyko per bendrininką rasti Panevėžyje gyvenančią moterį, kuri sutiko pasakyti savo banko sąskaitos prisijungimo duomenis ir atiduoti mokėjimo kortelę. Moteris pagalvojo, kad neturi ko prarasti – jos banko sąskaita buvo tuščia, o pinigų užsidirbti jai reikėjo.

Pirmą kartą kaltinamiesiems pasiimti banko kortelės nepavyko, nes į moters, iš kurios turėjo pasiimti kortelę, namus kaip tik tuo metu buvo atvykusi policija dėl visai kitos galimos nusikalstamos veikos.

Kortelę pavyko atiduoti antrą kartą. Susitikimo pradžioje moteris pati išgrynino pervestus 800 eurų ir kortelę su grynaisiais atidavė R.V. Šis 600 eurų parvežė nusikaltimo organizatoriui į Šiaulius, o 200 eurų už pinigų išgryninimą atidavė panevėžietei.

Vėliau tas pats organizatorius R.V. paprašė išgryninti dar daugiau pinigų, tik kitomis dienomis ir persirengus, kad jo niekas neatpažintų. Iš buvusių mamos namų Šiauliuose kaltinamasis pasiėmė skarą, akinius, nusilakavo nagus, užsidėjo moterišką laikrodį ir taip apsimetęs moterimi kelis vakarus grynindavo pinigus. Už tai iš nusikaltimo organizatoriaus jis gavo 500 eurų.

Tyrimo metu surinkti duomenys, kad iš nukentėjusios joniškietės sąskaitos nusikalstamu būdu į panevėžietės sąskaitą buvo pervesta ir išgryninta beveik 10 tūkst. eurų.


Šiame straipsnyje: sukčiavimasnusikaltimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

normalioje valstybėje

normalioje valstybėje portretas
Ar tai normalu........ne........toks nusikaltėlis turi sėdėti kalėjime iki gyvos galvos.....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių