Suklastotomis graikiškomis tapatybės kortelėmis, įtariama, apsirūpino gruzinai

  • Teksto dydis:

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė penkis į Lietuvą bandžiusius įvažiuoti vyrus, kurie turėjo suklastotas graikiškas asmens tapatybės korteles. Įtariama, kad tai gali būti Gruzijos piliečiai.

Antradienį VSAT Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Suvalkai  – Marijampolė, patikrinti sustabdė ką tik iš Lenkijos įvažiavusį mikroautobusą  „VW Transporter“. Transporto priemonė buvo paženklinta Vokietijos numeriais.

Mikroautobusą vairavo Rumunijos pilietis, kartu vyko dar trys jo tautiečiai. Šios ketveriukės dokumentai buvo tvarkingi.

Pasieniečiams įtarimų sukėlė kitų penkių „VW Transporter“ vykusių keleivių dokumentai. Šie vyrai pateikė Graikijos asmens tapatybės korteles ir prisitatė šios šalies piliečiais. Kalvarijos pasieniečiai neužtruko nustatyti, kad visi penki graikiški dokumentai, įtariama, yra suklastoti.

Juos pateikusią penkiukę VSAT pareigūnai sulaikė. Po atliktų pirminių apklausų įtariama, kad klastotes pateikę asmenys yra Gruzijos piliečiai.

VSAT Varėnos rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Sulaikyti penki klastotes pateikę vyrai uždaryti į areštinę. Rumunams leista tęsti kelionę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių