Sulaikytas dar vienas po ledo lytimi plukdytas cigarečių krovinys

  • Teksto dydis:

Pasieniečiai šeštadienį sulaikė dar vieną Nerimi iš Baltarusijos po ledo lytimi plukdytą kontrabandinių cigarečių krovinį. Toks pat bandymas buvo užkardytas ir penktadienį.

Vaizdo stebėjimo sistema šeštadienį Ignalinos pasienio rinktinės Pavoverės pasienio užkardos pareigūnai Neryje tarp daugybės lyčių pastebėjo vieną įtartiną. Ši vieta yra ties Švenčionių rajono Molių kaimu, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pavoverės pasieniečiai į upę nuleido tarnybinę motorinę valtį ir atsargiai skindamiesi kelią tarp kitų lyčių pasiekė įtartinąją. Ją VSAT pareigūnai parsitempė į krantą. Betraukiant lytį iš vandens tapo aišku, kad po ja yra pritvirtintas nelegalus krovinys – tai būta dviejų tarpusavyje surištų paketų.

Paaiškėjo, kad kontrabandininkai iš Baltarusijos į Lietuvą taip paleido 1500 pakelių cigarečių „NZ Gold Super Slims“ ir „Minsk Super Slims“ be akcizo ženklų.

Per praėjusią savaitę tai buvo jau antras panašus atvejis, kai kontrabandininkai Nerimi plukdytus krovinius maskavo ledo lytimis. Penktadienį Pavoverės užkardos pasieniečiai ties tuo pačiu Molių kaimu vaizdo stebėjimo sistema irgi užfiksavo Nerimi plaukusią įtartiną lytį. Ją ištraukus į krantą paaiškėjo, kad po ledo gabalu pritvirtintuose ryšuliuose buvo 1500 pakelių cigarečių „NZ Gold Super Slims“ be akcizo ženklų.

Nerimi, prieš upei įsukant į Lietuvos teritoriją, apie 7 kilometrus eina siena su Baltarusija. Tokių bandymų, kai Baltarusijos krante nuleidžiami nelegalūs kroviniai tikintis, kad srovė juos atneš į Lietuvos pusę, čia pasitaiko nuolat.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių