Sulaikytas nelegaliai nepilnametę vietnamietę gabenęs lenkas

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį pasienyje su Lenkija pasieniečiai sulaikė šios šalies pilietį, nelegaliai gabenusį nepilnametę migrantę.

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), Lazdijų pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė – Suvalkai, patikrinti sustabdė į Lenkiją vykusį automobilį „Renault Espace“, kurį vairavo 31-erių Lenkijos pilietis tvarkingais dokumentais.

Automobilio saloną apžiūrėję pasieniečiai tarp priekinių ir galinių sėdynių aptiko gulinčią merginą, apsiklojusią pledu.

Keleivė neturėjo dokumentų ir prisistatė esanti šešiolikmetė Vietnamo pilietė.

Žinodami, kad dalis šios Azijos valstybės piliečių per Lietuvą į Vakarų Europą bando keliauti iš Latvijos, pareigūnai informacijos apie vietnamietę kreipėsi į šios šalies pasieniečius. Netrukus gautas atsakymas, kad ši mergina yra pasiprašiusi prieglobsčio Latvijoje. Kol neišnagrinėtas jos prašymas ir nepriimtas sprendimas dėl prieglobsčio suteikimo ar nesuteikimo, ji neturėjo teisės išvykti iš šalies.

Lenkijos piliečio veiksmai šiuo atveju traktuoti kaip neteisėtas žmonių gabenimas per valstybės sieną. Dėl to VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Į areštinę uždarytam vairuotojui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Vietnamo pilietę pasieniečiai penktadienį ketina nuvežti iki sienos su Latvija ir ten ją grąžinti šios šalies Sienos apsaugos tarnybos pareigūnams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių