Sustabdyti vogtą BMW pasieniečiams pavyko tik kulkomis

  • Teksto dydis:

Pasvalio rajone pasieniečiai iš tarnybinių ginklų apšaudė Estijoje pavogtą automobilį „BMW X5", nes vairuotojas nepakluso reikalavimui sustoti. Dar vienas vogtas automobilis apšaudytas Alytaus rajone.

Pirmadienį apie 12.40 val. šalia Škilinpamūšio kaimo Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pakrančių apsaugos rinktinės Šiaulių užkardos veikimo teritorijoje, pasienio pareigūnams nestojo stabdomas automobilis „BMW X5“ su estiškais valstybiniais numeriais. Mašina ką tik buvo įvažiavusi į Lietuvą.

Automobilio vairuotojas pasieniečiams nepakluso ir dideliu greičiu nulėkė į Lietuvos gilumą.

Pareigūnai tarnybiniu visureigiu „Mitsubischi Pajero“ įjungtais šviesos ir garso signalais magistraliniu keliu pradėjo persekiojimą. Gaudynės intensyvaus eismo kelyje tęsėsi daugiau kaip 10 kilometrų. Ties Pasvalio rajono Pačeriaukštės kaimu bėglys iš pagrindinio kelio nusuko į žvyrkelį.

Matydamas vis labiau artėjančius pasieniečius, „BMW X5“ vairuotojas nusuko į laukus, tačiau užklimpo. Iššokęs vyras pasileido bėgti į netoliese augantį mišką. Netrukus į šią vietą prilėkė pasieniečių visureigis. Du juo važiavę VSAT pareigūnai bėglį vijosi pėsčiomis ir iš tarnybinių pistoletų „Glock 19“ iššovė 10 įspėjamųjų šūvių.

„BMW X5“ vairavusiam asmeniui pavyko pasislėpti miške. Automobilis rastas atrakintas, užvestu varikliu, spynelės be išorinių apgadinimų, užvedimo raktelis spynelėje.

Patikrinę likimo valiai palikto visureigio duomenis pasieniečiai nustatė, kad šio, pirminiais duomenimis, 2007 m. laidos „BMW X5“ paieška kaip vogto tą pačią dieną paskelbta Estijoje.

Peršovė padangą

Antradienio naktį Alytaus apskrities policija per gaudynes peršovė Vokietijoje vogto automobilio padangą ir sulaikė vairuotoją.

Apie 1.55 val. Alytaus rajone, kelio Alytus-Seirijai-Lazdijai 8-ame kilometre, policijos pareigūnams nestojo stabdomas automobilis „Mercedes-Benz“ su valstybiniais vokiškais numeriais. Jo vairuotojas padidinęs greitį nuvažiavo.

Kaip skelbia Policijos departamentas, persekiojamas nestojęs automobilis draudžiamu greičiu pravažiavo Alytaus miestą. Prieš žiedinę sankryžą policijos pareigūnai patiesė specialiąją priemonę – „ežį“. Bėglys jį įveikė.

Toliau automobiliui važiuojant keliu Antakalnis-Jieznas-Alytus-Merkinė policija garsiakalbiu liepė sustabdyti automobilį, nes bus panaudotas šaunamasis ginklas.

Automobilio vairuotojas į nurodytus reikalavimus nereagavo. Tada Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus kelių patrulių būrio vyriausioji patrulė iššovė keletą įspėjamųjų šūvių į viršų ir vieną šūvį į kairės pusės galinį ratą. Jis buvo peršautas.

Automobilį vairavęs 23-ejų metų jaunuolis uždarytas į areštinę. Nustatyta, kad automobilis pirmadienį pavogtas Vokietijoje.

Dėl įvykių pradėti ikiteisminiai tyrimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių