Švenčionių rajone belgų aviganė Midi pričiupo du vietinius kontrabandininkus

  • Teksto dydis:

Adutiškio pasieniečiams įkliuvo du kontrabandininkai iš Švenčionių rajono. Vyrus, neteisėtai gabenusius 3 tūkst. pakelių cigarečių, sulaikyti padėjo belgų aviganė Midi.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį VSAT Ignalinos pasienio rinktinės Adutiškio užkardos pareigūnai ties Švenčionių rajono Ramoniūnų kaimu naktinio matymo įranga užfiksavo laukais ėjusius du asmenis su ryšuliais.

Sulaikymo operacijoje dalyvavę pasieniečiai panaudojo tarnybinį šunį. Belgų aviganė Midi greitai pasivijo nešikus ir pastojo jiems kelią. Abu vyrai iškart pakluso VSAT pareigūnų reikalavimui sustoti ir nesipriešino.

Paaiškėjo, kad 22 ir 26 metų Švenčionių rajono gyventojai gabeno du juoda polietileno plėvele aptrauktus ryšulius su kontrabandinėmis cigaretėmis. Iš viso pasieniečiai rado 3 tūkst. pakelių „Fest“ markės rūkalų. Jie pažymėti Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Cigarečių gabentojams gresia baudos arba laisvės atėmimas iki ketverių metų. Jie privalės atvykti į teismą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Puikus šunelis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių