Tarp įtariamųjų vandalizmu – ir policininkas

  • Teksto dydis:

Tiriant vandalizmo aktą Pakruojo rajone, Rozalimo miestelyje, sulaikyti keturi įtariamieji, tarp jų – policijos pareigūnas.

Birželio 13-ąją du Rozalimo miestelio gyventojai savo automobilius rado be veidrodėlių ir valytuvų – jie buvo nulaužti. Pėsčiųjų takelyje mėtėsi iš grindinio išlaužtos dvi šiukšliadėžės ir išrautos gėlės. Mokyklos teritorijoje buvo sulaužytos sūpynės.

Vienas Rozalimo gyventojas rado išdaužtus savo namo verandos stiklus, o vienų dirbtuvių savininkas – nugriautą kaminą ir nulaužtą ant stogo buvusią anteną. Tikintieji pakraupo pamatę išniekintą prie bažnyčios esantį kunigo A. Kisieliaus kapą – buvo išversti ir sudaužyti kapo borteliai, išvartytos ant kapo buvusios gėlės ir žvakidė.

Dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir kapo išniekinimo Pakruojo rajono policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Buvo neįtikėtina, kad ginti žmogaus, visuomenės ir valstybės interesus davęs Lietuvos policijos mokyklos absolventas galėjo taip pasielgti.

Peržiūrėję miestelyje įrengtas vaizdo stebėjimo kameras, jie pamatė keturis siautėjančius asmenis ir tarp jų atpažino savo kolegą. 20-metis Pakruojo rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus vyriausiasis patrulis D. I. į komisariatą atėjo dirbti pernai rugpjūtį.

„Buvo neįtikėtina, kad Rozalime gyvenantis, Šiaulių Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus katedroje priesaiką ginti žmogaus, visuomenės ir valstybės interesus davęs Lietuvos policijos mokyklos absolventas galėjo taip pasielgti“, – sako Šiaulių apskrities policija.

Siekiant objektyvaus tyrimo, ikiteisminį tyrimas buvo perduotas Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariatui. Trečiadienį pareigūnai sulaikė ir į areštinę uždarė du įtariamuosius: minėtą 20-metį kolegą iš Pakruojo komisariato ir 21-erių metų Rozalimo miestelio gyventoją. Dar dviejų įtariamųjų asmenybės tikslinamos.

Pakruojo rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus vyriausiojo patrulio elgesį vertins dar ir Šiaulių apskrities policijos Vidaus tyrimų poskyris. Ketvirtadienį pradėtas tarnybinis patikrinimas, po jo vyriausiasis patrulis tikriausiai bus atleistas iš tarnybos dėl pareigūno vardo pažeminimo, pranešė Šiaulių apskrities policija.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Ramūnas Sarapas pasmerkė šio pareigūno elgesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių