Tarp konservuotų daržovių – kontrabandinės cigaretės

  • Teksto dydis:

Muitinės pareigūnai Lavoriškių kelio poste antradienį sulaikė 62 tūkst. eurų vertės kontrabandinių rūkalų  – jie buvo paslėpti konservuotas daržoves gabenusio rusiško vilkiko puspriekabės dugne.

Antradienį, apie 12 val.,  į Lavoriškių kelio postą krovininiu vilkiku „DAF“ atvažiavęs Rusijos pilietis V. S. pareigūnams sakėsi ketinantis tranzitu per Lietuvą į Rusijos Karaliaučių gabenti konservuotų daržovių krovinį.

Kaip skelbia Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT), iš pažiūros įprastą krovinį – konservuotus žirnelius, kukurūzus, pomidorus, agurkus, pupeles – vežantis vairuotojas vis dėlto muitininkams sukėlė įtarimų.

Vilkikas buvo patikrintas mobiliąja rentgeno kontrolės sistema, kuri tik sustiprino pareigūnų įtarimus. Ėmus tikrinti detaliau, netrukus nustatyta, kad „DAF“ grindyse įrengta slėptuvė, pilna baltarusiškų cigarečių „NZ“ ir „Minsk“ kontrabandos.

Slėptuvės dugnas, kad rūkalus būtų lengviau ištraukti, buvo net išklotas laminatu.

Iš viso rasta 25 tūkst. pakelių (t. y. po 12 500 pakelių kiekvienos rūšies – ‚NZ“ ar ‚Minsk“) cigarečių. Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 62 tūkst. eurų.

Vilkiko vairuotojas buvo sulaikytas, MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokurorai.

Ketvirtadienį vairuotojas V. S. Vilniaus apylinkės teismo sprendimu buvo suimtas dviem mėnesiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių