Tauragiškis į Lietuvą parvairavo prieš dvi dienas Prancūzijoje pavogtą „Renault“

  • Teksto dydis:

Antradienį Kalvarijos savivaldybėje sulaikytas automobilis „Renault Megane“, prieš dvi dienas pavogtas Prancūzijoje.

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), šiemet pagamintą automobilį vairavęs tauragiškis uždarytas į areštinę.

Automobilis patikrinimui sustabdytas ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu. Prie ką tik iš Lenkijos įvažiavusios mašinos buvo pritvirtinti laikinieji vokiški registracijos numeriai.

Vairuotojas, 53 metų Tauragės gyventojas, pasieniečiams pateikė savo asmens bei automobilio registracijos dokumentus. VSAT pareigūnams įtarimų automobilį apžiūrint: pirminiais duomenimis, suklastotas už priekinio stiklo esantis lipdukas su automobilio duomenimis, o kaltinis automobilio kėbulo numeris nesutampa su įrašais mašinos registracijos liudijime. Be to, VSAT pareigūnai atkreipė dėmesį, jog vairuotojo durelių spynelė yra pažeista – joje matyti gręžimo žymių.

Informaciją apie „Renault Megane“ duomenų bazėse patikrinę Kalvarijos užkardos pareigūnai netrukus nustatė, kad šio automobilio nuo balandžio 13 dienos kaip pavogto ieškojo Prancūzijos teisėsaugininkai.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įsigijimo ar realizavimo VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Automobilis laikinai saugomas Kalvarijos užkardoje, o jį vairavęs tauragiškis uždarytas į areštinę.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 33 automobilius, kurie, įtariama, buvo vogti. Dažniausiai - 18 atvejų - tokias mašinas vairavo Lietuvos piliečiai. Taip pat dėl to problemų turėjo 7 Rusijos ir 4 Baltarusijos piliečiai bei kazachas, lenkas, serbas ir tadžikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių