Teismas neskyrė suėmimo R. Kurlianskiui, o E. Masiuliui namų arešto

Lietuvos apeliacinis teismas antradienį nusprendė neskirti suėmimo kaltinamajam politinės korupcijos byloje, buvusiam koncerno „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui.

Teismas taip pat neskyrė namų arešto kitam kaltinamajam, buvusiam Liberalų sąjūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui.

Prokuroras Justas Laucius bandė įtikinti teismą, kad kaltinamieji pažeidė teisėsaugos nustatytą draudimą tarpusavyje nebendrauti, kai R. Kurlianskis pervedė E. Masiuliui 10 tūkst. eurų, ir palaikydami ryšį galimai daro įtaką bylos nagrinėjimui. Pervestus pinigus kaltinamieji įvardija kaip paskolą.

Teisėjas Justas Namavičius pripažino, kad paskolos sutarties sudarymas ir pinigų pervedimas rodo, kad kardomoji priemonė nebendrauti tiesiogiai ar per tarpininkus buvo pažeista. Tačiau jis pabrėžė, jog nėra nustatyta, kad taip būtų daromas poveikis teismo procesui ir jam būtų trukdoma.

„Jie davė parodymus prieš pasirašant sutartį, nesant duomenų, skundai atmesti“, – sakė teisėjas.

Apeliacinio teismo nutartys dėl kardomųjų priemonių griežtinimo yra galutinės ir neskundžiamos. Prokuroro prašymą griežtinti kardomąsias priemones vasarį atmetė ir Vilniaus apygardos teismas.

R. Kurlianskiui yra skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir 25 tūkst. eurų užstatas. E. Masiuliui taikomas tik pasižadėjimas neišvykti.

Politinės korupcijos byloje R. Kurlianskis yra kaltinamas davęs kyšius politikams už koncernui naudingų sprendimų priėmimą.

Kaltinamieji kaltės nepripažįsta ir teigia, kad tyrimas buvo vykdomas tendencingai.

Byloje be R. Kurlianskio ir E. Masiulio korupcija kaltinami buvęs Seimo narys Šarūnas Gustainis ir eksparlamentaras, buvęs „darbietis“ Vytautas Gapšys. Seimo narys Gintaras Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių.

Kaltinimai byloje oficialiai pateikti ir pačiam koncernui „MG Baltic“, Darbo partijai bei Liberalų sąjūdžiui.

Byloje dabar yra apklausiami liudytojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bob

Bob portretas
Ja reikia izolioti i kaleima ,a Venckene paliaisti

Ale

Ale portretas
tikrai mordos 70meciu.

GERAS

GERAS portretas
MASIULIS IS PROFILIO JAU PANASEJA I ADAMKU
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių