Teisme – beveik 200 asmenų ieškinys dėl pavėluotų „Snoro“ draudimo išmokų

  • Teksto dydis:

Neužregistruotų „Snoro“ akcijų pirkėjai reikalauja teisme reikalauja palūkanų už per vėlai išmokėtas draudimo išmokas.

Vilniaus apylinkės teismas priėmė nagrinėti bylą, kurioje Investuotojų asociacijos suburti 184 ieškovai reikalauja jiems išmokėti 417,2 tūkst. eurų.

„Valstybės įmonė Indėlių ir investicijų draudimas šioje istorijoje ilgą laiką įrodinėjo, kad draudimo išmokų mokėti nereikia, todėl žmonėms teko bylinėtis net šešerius metus ir teisybė buvo pasiekta tik įsikišus Europos Sąjungos Teisingumo Teismui (ESTT). Manome, kad savo pinigais negalėję disponuoti žmonės turi teisę gauti palūkanas“, – sakė Investuotojų asociacijos direktorius Tomas Pilipavičius.

Pasak jo, prašoma priteisti po 5 proc. palūkanų už 5 metus, iš viso 25 proc. nuo išmokėtų draudimo išmokų.

2018 metų liepą Lietuvos Aukščiausiasis Teismas padėjo tašką ginčuose ir nusprendė, kad neužregistruotos „Snoro“ akcijų emisijos pirkėjai turi teisę gauti draudimo išmokas. Tai padaryta po kovą priimto ESTT sprendimo, kurie konstatuota, kad gyventojams, kurie įmokėjo lėšas už neišleistas „Snoro“ akcijas bei obligacijas, gali būti taikoma tiek Europos Sąjungos (ES) direktyva dėl investicijų, tiek direktyva dėl indėlių apsaugos.

Investuotojų asociacijos suburtus investuotojus atstovauja advokatų kontora „Fort“, besispecializuojanti su Europos Sąjungos (ES) teise susijusiose bylose.

Naują akcijų emisiją platinti „Snoras“ platino 2011 metais, tačiau lėšas už akcijas įmokėję investuotojai jų negavo, nes bankui buvo paskelbtas bankrotas. Po to investuotojai ne vienerius metus bylinėjosi teismuose, ir draudimo išmokas gavo tik 2018 metų antrąjį pusmetį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių