Teismui perduota Utenos atliekų aikštelės vadovo byla

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Šiaulių apylinkės teismui (ŠAT) perduota baudžiamoji byla, kurioje Utenos rajone, Dičiūnų kaime atliekų aikštelę turinčios bendrovės „Ūrus ir Ko“ vadovas Algirdas Šiatkus kaltinamas apgaule įgijęs didelės vertės svetimą turtą.

STT pranešė, kad bendrovei „Ūrus ir Ko“ vykdant neteisėtą pavojingų atliekų utilizavimo veiklą buvo padaryta žala bendrovės naudojamam turtui. Įtariama, kad bendrovės vadovas įmonės civilinę atsakomybę apdraudusiai draudimo bendrovei, siekdamas apgaule įgyti didelės vertės svetimą turtą, tyčia nuslėpė, kad žala galimai kilo dėl neteisėtos ir aplaidžios įmonės veiklos.

Nurodoma, kad dėl to draudimo bendrovė patyrė 26,1 tūkst. eurų žalą.

Praėjusių metų kovo pabaigoje Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) pradėjo ikiteisminį tyrimą, kurio duomenimis, bendrovė „Ūrus ir Ko“ apgaulingai deklaravo surinktus ir sutvarkytus atliekų kiekius. Tarnybos teigimu, atliekų tvarkymo aikštelėje buvo laikoma apie 2,89 tūkst. tonų atliekų, kurios smarkiai viršija sandėliavimo limitus.

Tuomet Valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos (VAAT) direktorius Vytautas Eidikonis teigė, kad aplinkai padaryta žala gali siekti 12-14 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių