Tiriant pareigūno automobilio padegimą, išaiškintas ir narkotikų platinimas

  • Teksto dydis:

Policijos pareigūno automobilio padegimą Mažeikiuose tyrę teisėsaugininkai nustatė, kad įtariamasis taip pat yra susijęs ir su narkotikų platinimu nepilnamečiams, pirmadienį pranešė prokuratūra.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos pareigūnai tyrimą pradėjo, kai praėjusių metų sausio 23-iosios vakarą Mažeikiuose buvo padegtas daugiabučio namo kieme stovėjęs automobilis „Mercedes Benz E280“, kuriuo naudojosi Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnas.

Kaip nustatyta ikiteisminio tyrimo metu, automobilis buvo padegtas apipilant jį benzinu.

Iškart po įvykio nukentėjęs patrulis prisiminė neseniai prieš įvykį jam grasinusius kelis Kelių eismo taisyklių pažeidėjus, todėl automobilio padegimas buvo siejamas su policijos pareigūno tarnyba.

Nustatytas įtariamasis – 22 metų anksčiau teistas mažeikiškis, kuris, pagal turimus tyrimo duomenis, kurstė asmenis (tarp jų ir nepilnametį) sugadinti patrulio automobilį ir už tai siūlė sumokėti nuo 50 iki 100 eurų.

Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta ir daugiau nusikaltimų, kurių padarymu įtariamas vyras: bylos duomenimis, kaltinamasis neteisėtai platino psichotropines medžiagas nepilnamečiui. Įvairios neteisėtos medžiagos jaunuoliui būdavo parduodamos bei duodamos, kad šis jas parduotų kitiems.

Pas nepilnametį kratos metu rasta psichotropinių medžiagų ir žibintuvėlis su elektrošoko įtaisu.

Baudžiamoje byloje taip pat kaltinamas ir trečias vaikinas, pas kurį taip pat rasta narkotinių medžiagų.

Byla, kurioje mažeikiškiams pareikšti kaltinimai narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimu, turto sunaikinimu ar sugadinimu ir kitų nusikaltimų perduota teismui. Kaltinamiesiems gresia iki 12 metų nelaisvės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių