Tragedija Telšių rajone: smurtautojas peiliu nužudė atvykusį policininką

  • Teksto dydis:

Penktadienį Telšių rajone, Tryškiuose, atvykęs į įvykio vietą žuvo policijos pareigūnas, BNS informavo vidaus reikalų ministro patarėja Jurgita Gintautaitė.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro vyriausiasis patrulis 36-erių Liudas Šimkus penktadienio pavakarę, 17.38 val., gavo iškvietimą į buitinį incidentą Telšių rajone, Tryškių miestelyje. Pranešta, kad smurtaujama artimoje aplinkoje – sūnus pakėlė ranką prieš motiną.

Pirminiais duomenimis, įtariamasis smurtautojas atvykusį pareigūną puolė peiliu. Per grumtynes 1990 metais gimęs vyras pareigūnui dūrė peiliu į kaklą. Sužeidimai buvo mirtini.

Įtariamasis 26-erių A.N. sulaikytas netoli įvykio vietos. Jis nesužalotas, įtariamajam nustatytas 0,21 promilės girtumas. Vyras anksčiau teistas už smulkius nusikaltimus užsienyje.

Kartu su pareigūnu į iškvietimą vykusi policininkė, gimusi 1994 metais, nenukentėjo. Jos darbo policijoje stažas – 2 metai ir 11 mėnesių.

„Porininkė nenukentėjo“, – BNS sakė Telšių apskrities vyriausiasis policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Aušra Blaževičienė.

Vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas reiškia užuojautą pareigūno šeimai, artimiesiems, kolegoms.

„Be galo skaudu ir neteisinga, kai valstybei pareigą atliekantis žmogus krenta nuo pažeidėjo rankos“, – sakė ministras.

T.Žilinskas antradienį kviečia policijos vadovus aptarti pareigūnų saugumo tarnyboje situaciją ir laukiantis pasiūlymų, kad tokie tragiški įvykiai nepasikartotų.

Ministras BNS sakė ketinantis susitikti su nužudyto pareigūno artimaisiais.

„Kai tik sužinosiu daugiau detalių, planuoju vykti susitikti su nužudyto pareigūno šeima ir artimaisiais (...). Į patį tyrimą kol kas nematau reikalo (kištis), tegu pareigūnai dirba savo darbą“, – sakė T.Žilinskas.

L.Šimkus policijoje tarnavo 15 metų. Su žmona jis augino du mažamečius vaikus. Policija žada padėti šeimai.

„Valstybė prarado puikų ir patyrusį pareigūną, šeima neteko mylimo tėvo, kuris gelbėdamas kitų gyvybę, pats paaukojo savąją. Policijos bendruomenei tai didelis smūgis, esame pasirengę visomis išgalėmis pagelbėti žuvusiojo pareigūno Liudo šeimai“, – sako laikinai policijos generalinio komisaro pareigas einantis Donatas Malaškevičius.

„Darysime viską, kad padėtume šio pareigūno šeimai, kad tas skausmas būtų kaip galima mažesnis (...) Tiek finansinė, tiek moralinė, tiek kita parama tikrai šeimai bus suteikta“, – teigė D.Malaškevičius.

Policijos departamento duomenimis, L.Šimkus – 33 pareigūnas, žuvęs nuo Nepriklausomybės atkūrimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tikra tiesa

tikra tiesa portretas
kad apgailetina ,.,kada mergeles siunciamos I iskvietimus ,ir is kur ju prirenka ,tai pasiziurejus net su sprigtu ja gali numusti ant zemes ir ja ginti reikia ,reikia didinti policijos finansavima ir ,kad vyrai eitu dirbti ,bet ne emigruotu.Kai pamatai tokias smulkutes policijoje ,tai nesaugu visai pasidaro ,tiesiog net nejuokinga.Gal jos protokolus pildo ar ka,daugiau nieko ,bet vaizdas tai prastas.Tik kontoroje popierius pildyti ar su paaugliais dirbti ir tai tik sportiskas.POlicijoje turi dirbti ne maziau 180 cm vyras ir svorio tureti apie 90 kg.MOteris tai tik sportininke ,kokia karatiste ar sunkumu kilnotoja ,nes kad is karto galetu pasiusti pazeideja i nokdauna.Matyt valdzia bijo suformuoti stiprias policijos pajegas ne kitaip ir moketi jiems vergiskas algas ,o vyrai policijoje tikrai dirba gerai ,reikia jiems kaip ir pensininkams kelti algas ir mazinti seimunu skaiciu,Olandijoje tiki 150 seime ,ar parlamente ,o gyventoju sesis kartus daugiau nei LIetuvoje.

Nuoširdi užuojauta

Nuoširdi užuojauta portretas
žuvusio policininko šeimai ir jo kolegoms. Baisu, kai taikiu metu atlikdamas pareigas nuo chuligano rankos taip beprasmiškai žūna policininkas ir našlaitėliais lieka jo mažamečiai vaikučiai...

x

x portretas
Pritariu ,,piktui,,. Taip ir yra.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių