Žuvusio ugniagesio šeimos byla teisme atversta nebuvo

  • Teksto dydis:

Plungės rajono apylinkės teismui penktadienį nepavyko pradėti nagrinėti bylos dėl avarijoje žuvusios ugniagesio Ramūno Dargužo šeimos. 

Posėdyje kaltinamojo Igorio Cvetkovo gynėjas pateikė medicininę pažymą, kad jo ginamasis negali atvykti dėl ligos. Advokatas taip pat nurodė, kad kaltinamasis duos parodymus po liudytojų apklausos, t. y. paskutinis.

Teismas, įvertinęs gautą medžiagą, nusprendė atidėti bylos nagrinėjimą. Atsižvelgus į proceso dalyvių užimtumą, artimiausi posėdžiai suplanuoti 2017 metų vasario–kovo mėnesiais, pranešė teismas.

Šioje byloje I. Cvetkovas kaltinimas tuo, kad 2015 metų spalį, vairuodamas automobilį neblaivus, pažeidė kelių eismo saugumo taisykles. Teigiama, kad dėl to įvyko tragiška avarija – susidūrus su kitu automobiliu, žuvo jame važiavę 36-erių metų ugniagesys gelbėtojas, jo žmona ir trejų metų dukra.

Kita 12-likos metų dukra ir kaltinamojo vairuoto automobilio keleiviai patyrė įvairaus sunkumo sveikatos sutrikdymus.

Avarija kelio Šiauliai–Palanga 91-ame km įvyko 2015 metų spalio 4 d.

Kaip pranešė prokuratūra, ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad apie 18 val. 45 min. link Klaipėdos važiuojantis automobilis „Hyundai Galloper”, kaip įtariama, esant ištisinei horizontalaus ženklinimo linijai, skiriančiai priešingų krypčių eismo juostas, kirto ją ir išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, taip sudarydamas kliūtį priešprieša atvažiuojančiam automobiliui „BMW 520i”.

Iš Palangos vykstančio BMW automobilio vairuotojas R. Dargužas, kaip įtariama, siekdamas išvengti susidūrimo, išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą ir susidūrė su taip pat prieš pat susidūrimą judėjimo kryptį pakeitusiu automobilio „Hyundai Galloper” vairuotoju.

Įtariama, kad skaudi avarija galėjo įvykti ne tik dėl neatsargaus automobilio „Hyundai Galloper” vairuotojo elgesio, bet ir jo neblaivumo. Kaltinamojo I. Cvetkovo kraujyje rasta 1,68 prom. etilo alkoholio. Manoma, kad neblaivus vyras galėjo užmigti prie vairo.

Kaltinamasis anksčiau taip pat neblaivus buvo sukėlęs avariją. Už tai jis nubaustas administracine tvarka.

Žuvęs ugniagesys vairavo blaivus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių