Traumas „Tarzanijoje“ patyrusi pora prisiteisė beveik 14 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Nuotykių parkas „Tarzanija“ turės sumokėti beveik 14 tūkst. eurų porai, kuri susižalojo parko trasoje.

Ieškovai nurodė, kad 2015 metų gegužės 1 dieną nuotykių parke „Tarzanija" nusprendė išbandyti pagrindinę trasą lynu „Skrydis per Nemuną ir atgal“. Trasos ilgis – 400 metrų.

Pirmas leidosi vyriškis. V. S, leisdamasis lynu ir įgavęs pagreitį, nebegalėjo sumažinti greičio ir atsimušė kojomis į specialius paminkštinimus kitame Nemuno krante trasos pabaigoje. Dėl stipraus smūgio ieškovas pajuto dešinės kojos didelį skausmą.

Po to šia trasa leidosi jo sutuoktinė. S. S. taip pat, įgavusi pagreitį, nebegalėjo sumažinti greičio ir atsimušė kojomis į specialius paminkštinimus. Dėl smūgio moteriai lūžo dešinė koja ir išniro pėda. Iš viso nukentėjusiajai buvo atliktos keturias kojos operacijos.

„Tarzanija“ nesutiko su ieškiniu, nurodė, kad, prieš pradėdami naudotis nuotykių parko trasomis, ieškovai išklausė darbuotojų instruktažą, kurio metu visi lankytojai privalo pabandyti ir išmokti stabdyti bei tai pademonstruoti instruktoriui. Instruktažams vesti yra įrengta speciali mokomoji/parodomoji trasa.

Įrodymų pakako

Tačiau teismas nustatė, kad ieškovų instruktavimo metu bandomojo trasa buvo žymiai mažesnė, ji neturėjo nuolydžio, bandymo metu nebuvo galima išsivystyti realaus greičio, nebuvo paaiškinta, kokiu momentu reikia stabdyti.

„Patirtų nuostolių dydis bei pagrįstumas yra visiškai įrodytas pateiktais ieškovų dokumentais“, – paskelbė teismas.

Teismas nusprendė priteisti iš „Tarzanijos“ daugiau nei 128 eurų turtinės ir 3000 eurų neturtinės žalos V. S. naudai.

Kaip pranešė teismas, daugiau nei 710 eurų turtinės ir 10 tūkst. eurų neturtinės žalos priteista S. S. naudai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sveikiname

sveikiname portretas
Pagaliau teisingas sprendimas po dvejų metų bylinėjomis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių