Ukmergės rajone aptiktas didelis kiekis pavojingų chemikalų

Ukmergės rajone aplinkosaugininkai aptiko didelį kiekį, preliminariais skaičiavimais – apie 100 tonų, pavojingų atliekų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Nuošalioje Ukmergės rajono Kopūstėlių kaimo vietoje, netoli medienos perdirbimo įmonės, aplinkosaugininkai aptiko pavojingų atliekų. Dalis statinių sukrauta atviroje vietoje, o didžiausias kiekis – uždarame angare.

„Pastebėjom labai tamsius ir tirštus dūmus. Nuvykom į įmonę, kuri užsiima medienos džiovinimu ir medienos gamyba, ir nustatėm, kad katilinėje galimai deginamos atliekos. Nustatyta, kad įmonės teritorijoje, kuri nežinia kam priklauso, yra suvežti dideli kiekiai pavojingų atliekų“, – sakė Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Ukmergės agentūros vadovas Dalius Bielskis.

Paimti mėginiai, kad būtų ištirta kokios konkrečiai medžiagos laikomos, ar neužterštas dirvožemis. Kadangi  aptikta maždaug 100 tonų pavojingų atliekų, aplinkosaugininkai kreipėsi į policiją. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Jisai pradėtas dėl pavojingų atliekų laikymo, tvarkymo, kas užtraukia atsakomybę – laisvės atėmimą ik 3 metų. Tai susiję su juridinių asmenų veikla, tai tyrimas bus atliekamas ir tam tikrų juridinių asmenų finansinės, ūkinės veiklos tyrimas“, – pasakojo Vilniaus apskrities VPK Ekonominių nusikaltimų valdybos viršininkas Audrius Vaskela.

Nustačius, kam  priklauso pavojingos atliekos ir teritorija, kur jos laikomos, bus imamasi jas sutvarkyti ir nukenksminti. Už tai turės sumokėti teršėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių