Už 30 kanapių daigų – penkeri metai kalėjimo?

  • Teksto dydis:

Druskininkų policija antradienį sulaikė vyrą, kuris miške Druskininkų apylinkėse, kaip įtariama, augino kanapes.

Kaip pranešė Alytaus apskrities policija, 41-erių metų vyras kanapes augino Viečiūnų seniūnijoje, miške tarp Druskininkų ir Grūto kaimo. 

Apie kanapių augavietę policijos pareigūnai žinojo jau ankščiau ir kurį laiką stebėjo šią vietą, siekdami nustatyti, kas atokioje ir mažai pastebimoje vietoje augina įstatymo draudžiamus augalus.

Pareigūnai išsiaiškino, kad kanapes augina ir kruopščiai jas prižiūri Druskininkuose gyvenantis vyras. Sumaniai užmaskuotoje, tačiau saulėtoje vietoje kanapės buvo nuolat laistomos ir tręšiamos specialiomis trąšomis. Į kanapių augavietę druskininkietis atvykdavo nuosavu automobiliu, jį palikdavo tolėliau nuo kanapių augavietės ir apsimetęs grybautoju, eidavo jų prižiūrėti. 

Pareigūnai druskininkietį užklupo laistant kanapes augavietėje, tačiau pastebėjęs policijos pareigūnus jis metė laistytuvą ir spruko, palikęs miške stovėti jam priklausantį automobilį. Vėliau pareigūnai kanapių augintoją sulaikė jo namuose. 

Minėtame miške pareigūnai aptiko 29 kanapių daigus, o pas uždraustų augalų puoselėtoją namuose pareigūnai rado dar vieną 180 centimetrų aukščio kanapės daigą ir įvairias priemones bei trąšas, skirtas kanapių augimui. 

Dėl neteisėto kanapių auginimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, vyrui gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zz

zz portretas
Silales rajone rasta2772 daidai ir tai tik bauda,zmogau neturi is ko duoti kysio tai sedek,akivaizdziai matome Lietuvos teisinguma,uz kysius viska gali
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių