Už kavinėje sulaužytą kaukolę – treji metai nelaisvės

  • Teksto dydis:

Šiaulių apygardos teismo salėje antradienį suimtas kalėti už sunkaus sveikatos sutrikdymą ir viešosios tvarkos pažeidimą nuteistas Alvydas Dabriega.

29 metų vyras nuteistas trejų su puse metų laisvės atėmimo bausme, kurią jis turės atlikti pataisos namuose. Valstybinei ligonių kasai iš A. Dabriegos priteisti 1308 eurai, nukentėjusiajam nuteistasis turės atlyginti 4500 eurų neturtinę žalą, pranešė teismo atstovas spaudai.

Bylos duomenimis, nusikaltimas padarytas praėjusiųjų metų gruodžio 11 dieną Šiauliuose, Vilniaus gatvėje esančioje vienoje iš maitinimo įstaigų.

Apie 17.20 val. lankytojų akivaizdoje A.Dabriega užsipuolė ir sumušė tuo metu kartu su kitais žmonėmis buvusį šiaulietį A.O.

Pasak teismo, vyras buvo užpultas, kai A.Dabriega ėmė nepadoriai elgtis su kitais kavinės lankytojais ir dėl to šiam padarė pastabą. Vėliau medicinos ekspertai konstatavo, kad per incidentą nukentėjusiajam sulaužyti kaukolės ir veido kaulai.

Teisme nagrinėjant šią baudžiamąją bylą apklausti liudytojai patvirtino įvykio aplinkybes. Taip pat jie teigė, kad A.Dabriega ir anksčiau yra įsivėlęs į incidentus. Šiaulių apylinkės teisme yra nagrinėjama dar viena jo baudžiamoji byla dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Pats kaltinamasis gailėjosi dėl savo poelgio, prašė teismo griežtai nebausti.


Šiame straipsnyje: smurtasnusikaltimaibausmė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių