Už šrilankiečių gabenimą bulgarams gresia 6 metai kalėjimo

  • Teksto dydis:

Pasieniečiai sulaikė du bulgarus, nelegaliai į Vakarų Europą gabenusius du Latvijoje prieglobsčio pasiprašiusius šrilankiečius. Bulgarams gresia baudžiamoji atsakomybė, o Šri Lankos piliečiai bus grąžinti į Latviją.

Pirmadienio pavakarę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė – Suvalkai, sustabdė į Lenkiją išvažiuojantį automobilį „Ford Mondeo“ lenkiškais numeriais. Jį vairavo 22-ejų Bulgarijos pilietis, kartu vyko 21-erių jo tautietis. Užsieniečiai turėjo tvarkingus dokumentus. Pasieniečiai bulgarams pretenzijų nebūtų turėję, jei jie nebūtų gabenę dviejų Šri Lankos piliečių.

Kalvarijos užkardos pareigūnai išsiaiškino, kad šie 28-erių ir 35-erių vyrai yra pasiprašę prieglobsčio Latvijoje. Jie turėjo tai patvirtinančius pažymėjimus. Užsieniečių tapatybės buvo patvirtintos susisiekus su Latvijos pasieniečiais. Kol neišnagrinėti šrilankiečių prašymai ir nepriimti sprendimai dėl prieglobsčio suteikimo ar nesuteikimo, jie neturėjo teisės išvykti iš Latvijos.  

Bulgarų veiksmai šiuo atveju traktuojami kaip neteisėtas žmonių gabenimas per valstybės sieną. Dėl to pradėtas ikiteisminis tyrimas. Į areštinę uždarytiems Bulgarijos piliečiams gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų.

Šrilankiečiai naktį iš pirmadienio į antradienį irgi praleido areštinėje. Kalvarijos pasieniečiai su kolegomis Latvijoje sutarė, kad artimiausiu metu abu prieglobsčio prašytojai bus grąžinti į šią šalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
cha ...o kada sodins y cype lietuvos migracijos kontora ir prezidenturos su URM ministerijos veikejus ...gabenancius y lietuva visu rusiu imigrantus is ukrainos ,baltarusijos, pakistano, afganistano sirijos ir irako....

perlenkta lazda su prašymais

perlenkta lazda su prašymais portretas
Koks karas vyksta Šri Lankoje?Kodėl iš vis priimami kažkokie prašymai dėl prieglobsčio iš tokių šalių.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių