V. Antonovo ir R. Baranausko skundo nagrinėjimas Londono teisme atidėtas iki vasario

  • Teksto dydis:

Jungtinės Karalystės aukštasis teismas buvusių žlugusio banko „Snoras“ akcininkų Vladimiro Antonovo ir Raimondo Baranausko skundą dėl jų ekstradicijos toliau nagrinės vasario pradžioje.

Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Rita Stundienė BNS informavo, kad gruodžio 1 dieną turėjęs įvykti posėdis neįvyks. Anot jos, kol kas tikslios posėdžio datos prokuratūra nežino.

V.Antonovas ir R.Baranauskas sausio pabaigoje apskundė jiems nepalankų Londono Vestminsterio magistrato teismo sprendimą. Teisėjas Jonhas Zani (Džonas Zani), išnagrinėjęs Lietuvos generalinės prokuratūros prašymą, sausį nutarė Lietuvai išduoti buvusius „Snoro“ akcininkus.

Buvusių banko savininkų, kaltinamų iššvaisčius beveik 2 mlrd. litų vertės turto, skundas aukštajame teisme pradėtas nagrinėti liepos pabaigoje.

Lietuvos Generalinė prokuratūra yra pateikusi Europos arešto orderį dėl V.Antonovo ir R.Baranausko suėmimo, be to, ji yra pareiškusi jiems įtarimus pasisavinus apie 1,7 mlrd. litų „Snoro“ turto. Prokurorai taip pat yra apriboję įtariamųjų nuosavybės teises į 805 mln. litų vertės turtą.

Buvęs „Snoro“ valdybos pirmininkas R.Baranauskas ir vienas jo akcininkų V.Antonovas šiuo metu gyvena Jungtinėje Karalystėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių